19 april: Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid

Publicatiedatum: 02-03-2022

Op 19 april vindt weer het Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid plaats. Dit jaar aan de Noordkade in Veghel. Tijdens het praktijksymposium spreek je vakgenoten en krijg je een kijkje in de keuken van bedrijven in de varkenssector. Daarnaast volg je vakinhoudelijke kennis- en inspiratiesessies over de toekomst van varkenshouderijen. Meld je aan via www.boerderij.nl/hogere-varkensgezondheidsdag

Het programma:

13:00 uur Ontvangst koffie/thee
14:00 uur

Welkomstwoord 

Han Swinkels - Gastheer

14:15 uur

Wat zijn de innovaties van 2000 tot 2030 in de varkenshoudeij?

Prof.dr.ir. Leo den Hartog, bijzonder hoogleraar ‘Diervoeding in een circulaire economie’ aan de Wageningen Universiteit.

Wat hebben wij als varkenssector allemaal bereikt afgelopen 20 jaar. Waar staan we nu, welke innovaties zijn daarin bepalend geweest en hoe ziet de toekomst eruit?

14:45 uur

Subsessies (14:45 tot 17:00 uur)

 

1. Project over het volgen van dieren en hun gedrag via filmbeelden

Prof. Tomas Norton - Norton werkt aan de universiteit Leuven en is betrokken bij Smarth Farming (PIC).

 

2. Swine Inflammation and Necrosis Syndrome

Prof. E.M. Johanna Fink-Gremmels - Het ontstaan van necrose van binnenuit en welke factoren kun je beïnvloeden.

 

3. Gezondheid en welzijn in beeld - praktische tools in de varkenshouderij

Karien Koenders, Dierenarts | Thomas Wijnand, Farm health coach van Lintjeshof - Beelden van het dier en de omgeving, verbeterpunten signaleren in de stal met camera’s.

 

4. Wetenschap en gebruikservaringen met innovatie in de varkenshouderij

Alex Eggen, Wetenschapper | Tim van der Mark, varkenshouder en AJK-bestuurslid - Intramusculaire (met naald) VERSUS Intradermale (naaldloze) vaccinatie.

17:00 uur

Voetballend Ondernemen op eigen erf

Benno Schildkamp, voetballend ondernemer - Teamwork en ondernemerschap in de verrassende overeenkomst tussen een boerenerf en een voetbalstadion.

18:00 uur Netwerken (incl. eten van foodtrucks)
Overige berichten

Overige berichten

In memoriam Marcel Giesen

15 mei 1971 – 20 augustus 2022 In 1997 deed Marcel zijn entrée als fokkerijadviseur bij Reuling Intervar. Met al wat jaren ervaring in de varkenshouderij op zak wilde hij zijn horizon verbreden. Mede door zijn tomeloze inzet was hij al snel een graag geziene adviseur bij klanten en de periferie. Ambitieus als hij was vertrok hij in 2006 om zich elders verder te ontwikkelen.
Lees meer

Next Genetix - PIC-NL steunen de boeren

Het is hoog tijd voor gezond boerenverstand! Deze boodschap staat op de achterkant van onze vrachtwagens. Zo willen wij onze boeren een hart onder de riem te steken en heel Nederland oproepen het gezonde verstand te gebruiken.
Lees meer

Bouw subfokbedrijf Diessen vergevorderd

In Diessen bouwt PIC-NL het nieuwe subfokbedrijf Elite varkens. Het wordt een SPF-locatie voor de opfok van Camborough-gelten. De bouw bevindt zich in een vergevorderd stadium, waarbij de eerste zuivere Large White-dieren al in de naastgelegen, bestaande opfokstal liggen.
Lees meer