19 april: Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid

Publicatiedatum: 02-03-2022

Op 19 april vindt weer het Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid plaats. Dit jaar aan de Noordkade in Veghel. Tijdens het praktijksymposium spreek je vakgenoten en krijg je een kijkje in de keuken van bedrijven in de varkenssector. Daarnaast volg je vakinhoudelijke kennis- en inspiratiesessies over de toekomst van varkenshouderijen. Meld je aan via www.boerderij.nl/hogere-varkensgezondheidsdag

Het programma:

13:00 uur Ontvangst koffie/thee
14:00 uur

Welkomstwoord 

Han Swinkels - Gastheer

14:15 uur

Wat zijn de innovaties van 2000 tot 2030 in de varkenshoudeij?

Prof.dr.ir. Leo den Hartog, bijzonder hoogleraar ‘Diervoeding in een circulaire economie’ aan de Wageningen Universiteit.

Wat hebben wij als varkenssector allemaal bereikt afgelopen 20 jaar. Waar staan we nu, welke innovaties zijn daarin bepalend geweest en hoe ziet de toekomst eruit?

14:45 uur

Subsessies (14:45 tot 17:00 uur)

 

1. Project over het volgen van dieren en hun gedrag via filmbeelden

Prof. Tomas Norton - Norton werkt aan de universiteit Leuven en is betrokken bij Smarth Farming (PIC).

 

2. Swine Inflammation and Necrosis Syndrome

Prof. E.M. Johanna Fink-Gremmels - Het ontstaan van necrose van binnenuit en welke factoren kun je beïnvloeden.

 

3. Gezondheid en welzijn in beeld - praktische tools in de varkenshouderij

Karien Koenders, Dierenarts | Thomas Wijnand, Farm health coach van Lintjeshof - Beelden van het dier en de omgeving, verbeterpunten signaleren in de stal met camera’s.

 

4. Wetenschap en gebruikservaringen met innovatie in de varkenshouderij

Alex Eggen, Wetenschapper | Tim van der Mark, varkenshouder en AJK-bestuurslid - Intramusculaire (met naald) VERSUS Intradermale (naaldloze) vaccinatie.

17:00 uur

Voetballend Ondernemen op eigen erf

Benno Schildkamp, voetballend ondernemer - Teamwork en ondernemerschap in de verrassende overeenkomst tussen een boerenerf en een voetbalstadion.

18:00 uur Netwerken (incl. eten van foodtrucks)
Overige berichten

Overige berichten

Gratis kaarten voor Intensieve Veehouderij Beurs Papendal

Dinsdag 10 tot en met donderdag 12 mei is de Intensieve Veehouderij Beurs in Arnhem. Next Genetix en PIC-NL zijn als standhouders aanwezig tijdens deze nieuwe beurs. Gratis entreekaarten zijn hier te bestellen. 
Lees meer

Structuur in de geltenopfok resulteert in hoog afbigpercentage

Molenaars Fokbedrijf in Markelo heeft 3000 zeugen. Het bedrijf werkt met Camborough-opfokgelten van het subfokbedrijf Elite Varkens in Diessen. “De structuur in de geltenopfok is leidend”, zegt Marc Schuttevaar.
Lees meer

Nieuwe zeugenstal subfokbedrijf Elite varkens Diessen

Een zeugenstal voor 900 zeugen is in aanbouw in Diessen. Subfokbedrijf Elite varkens Diessen bouwt hier een SPF-locatie voor de opfok van Camborough gelten. Andere bijzonderheden zijn de kraamopfokhokken en diverse duurzaamheidsmaatregelen. Komende zomer is de stal gereed.
Lees meer