Acht winnaars beursactie toename geboortegewicht

Publicatiedatum: 13-12-2021


De winnaars van de beursactie van Next Genetix en PIC NL zijn bekend. In totaal acht mensen hebben het antwoord gevonden. Zij gaan komend voorjaar met een luchtballon Nederland van grote hoogte verkennen.

Tijdens de Dutch Pork Expo in Den Bosch, afgelopen oktober, vroegen wij bezoekers van onze stand het volgende: Met hoeveel gram is het geboortegewicht van een toom biggen de afgelopen 2 jaar toegenomen bij een totaal geboren van 18 biggen?
Het juiste antwoord is 1.206 gram. Het geboortegewicht per big is in twee jaar tijd toegenomen met 67 gram. Bij 18 totaal geboren biggen kom je op 1.206 gram per toom.

Wij hebben veel plezier aan deze ‘toch wel lastige’ vraag beleefd tijdens de beurs. Dat toch nog zoveel mensen het antwoord hebben gevonden, is een felicitatie en een ballonvaart waard! 

De winnaars zijn inmiddels op de hoogte.

Overige berichten

Overige berichten

Gratis kaarten voor Intensieve Veehouderij Beurs Papendal

Dinsdag 10 tot en met donderdag 12 mei is de Intensieve Veehouderij Beurs in Arnhem. Next Genetix en PIC-NL zijn als standhouders aanwezig tijdens deze nieuwe beurs. Gratis entreekaarten zijn hier te bestellen. 
Lees meer

Structuur in de geltenopfok resulteert in hoog afbigpercentage

Molenaars Fokbedrijf in Markelo heeft 3000 zeugen. Het bedrijf werkt met Camborough-opfokgelten van het subfokbedrijf Elite Varkens in Diessen. “De structuur in de geltenopfok is leidend”, zegt Marc Schuttevaar.
Lees meer

Nieuwe zeugenstal subfokbedrijf Elite varkens Diessen

Een zeugenstal voor 900 zeugen is in aanbouw in Diessen. Subfokbedrijf Elite varkens Diessen bouwt hier een SPF-locatie voor de opfok van Camborough gelten. Andere bijzonderheden zijn de kraamopfokhokken en diverse duurzaamheidsmaatregelen. Komende zomer is de stal gereed.
Lees meer