Acht winnaars beursactie toename geboortegewicht

Publicatiedatum: 13-12-2021


De winnaars van de beursactie van Next Genetix en PIC NL zijn bekend. In totaal acht mensen hebben het antwoord gevonden. Zij gaan komend voorjaar met een luchtballon Nederland van grote hoogte verkennen.

Tijdens de Dutch Pork Expo in Den Bosch, afgelopen oktober, vroegen wij bezoekers van onze stand het volgende: Met hoeveel gram is het geboortegewicht van een toom biggen de afgelopen 2 jaar toegenomen bij een totaal geboren van 18 biggen?
Het juiste antwoord is 1.206 gram. Het geboortegewicht per big is in twee jaar tijd toegenomen met 67 gram. Bij 18 totaal geboren biggen kom je op 1.206 gram per toom.

Wij hebben veel plezier aan deze ‘toch wel lastige’ vraag beleefd tijdens de beurs. Dat toch nog zoveel mensen het antwoord hebben gevonden, is een felicitatie en een ballonvaart waard! 

De winnaars zijn inmiddels op de hoogte.

Overige berichten

Overige berichten

Varkenshouder Mark Steentjes tevreden over depop-repop

‘Ik had het veel eerder moeten doen’ In december 2021 is Mark Steentjes uit het Gelderse Etten opgestart met een nieuwe zeugenstapel. De varkenshouder kijkt twee jaar later terug op een geslaagde operatie. “Ik had het alleen veel eerder moeten doen.”
Lees meer

Bio keten: Best Star Meat, kiest voor de PIC410 eindbeer

De biologische keten van Best Star Meat heeft gekozen voor de PIC410 als eindbeer.
Lees meer

Het bewezen voordeel van lagere zeugenuitval in de varkenshouderij

Innovatieve kerngetallen voor betere resultaten Binnen de varkenshouderij is een van de meest significante uitdagingen de beperking van zeugenuitval. Een lage zeugenuitval is niet alleen economisch voordelig voor varkenshouders, maar het draagt ook bij aan het welzijn van de dieren.
Lees meer