Acht winnaars beursactie toename geboortegewicht

Publicatiedatum: 13-12-2021


De winnaars van de beursactie van Next Genetix en PIC NL zijn bekend. In totaal acht mensen hebben het antwoord gevonden. Zij gaan komend voorjaar met een luchtballon Nederland van grote hoogte verkennen.

Tijdens de Dutch Pork Expo in Den Bosch, afgelopen oktober, vroegen wij bezoekers van onze stand het volgende: Met hoeveel gram is het geboortegewicht van een toom biggen de afgelopen 2 jaar toegenomen bij een totaal geboren van 18 biggen?
Het juiste antwoord is 1.206 gram. Het geboortegewicht per big is in twee jaar tijd toegenomen met 67 gram. Bij 18 totaal geboren biggen kom je op 1.206 gram per toom.

Wij hebben veel plezier aan deze ‘toch wel lastige’ vraag beleefd tijdens de beurs. Dat toch nog zoveel mensen het antwoord hebben gevonden, is een felicitatie en een ballonvaart waard! 

De winnaars zijn inmiddels op de hoogte.

Overige berichten

Overige berichten

In memoriam Marcel Giesen

15 mei 1971 – 20 augustus 2022 In 1997 deed Marcel zijn entrée als fokkerijadviseur bij Reuling Intervar. Met al wat jaren ervaring in de varkenshouderij op zak wilde hij zijn horizon verbreden. Mede door zijn tomeloze inzet was hij al snel een graag geziene adviseur bij klanten en de periferie. Ambitieus als hij was vertrok hij in 2006 om zich elders verder te ontwikkelen.
Lees meer

Next Genetix - PIC-NL steunen de boeren

Het is hoog tijd voor gezond boerenverstand! Deze boodschap staat op de achterkant van onze vrachtwagens. Zo willen wij onze boeren een hart onder de riem te steken en heel Nederland oproepen het gezonde verstand te gebruiken.
Lees meer

Bouw subfokbedrijf Diessen vergevorderd

In Diessen bouwt PIC-NL het nieuwe subfokbedrijf Elite varkens. Het wordt een SPF-locatie voor de opfok van Camborough-gelten. De bouw bevindt zich in een vergevorderd stadium, waarbij de eerste zuivere Large White-dieren al in de naastgelegen, bestaande opfokstal liggen.
Lees meer