Acht winnaars beursactie toename geboortegewicht

Publicatiedatum: 13-12-2021


De winnaars van de beursactie van Next Genetix en PIC NL zijn bekend. In totaal acht mensen hebben het antwoord gevonden. Zij gaan komend voorjaar met een luchtballon Nederland van grote hoogte verkennen.

Tijdens de Dutch Pork Expo in Den Bosch, afgelopen oktober, vroegen wij bezoekers van onze stand het volgende: Met hoeveel gram is het geboortegewicht van een toom biggen de afgelopen 2 jaar toegenomen bij een totaal geboren van 18 biggen?
Het juiste antwoord is 1.206 gram. Het geboortegewicht per big is in twee jaar tijd toegenomen met 67 gram. Bij 18 totaal geboren biggen kom je op 1.206 gram per toom.

Wij hebben veel plezier aan deze ‘toch wel lastige’ vraag beleefd tijdens de beurs. Dat toch nog zoveel mensen het antwoord hebben gevonden, is een felicitatie en een ballonvaart waard! 

De winnaars zijn inmiddels op de hoogte.

Overige berichten

Welkom op onze stand tijdens de Dutch Pork Expo

Varkenshouders zijn weer van harte welkom op de Dutch Pork Expo. Op 14 en 15 februari 2023 vindt de beurs plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.
Lees meer

Veel keuze aan fokkerijonderwerpen voor een informatiebijeenkomst

PIC-NL en Next Genetix bieden groepen varkenshouders en werknemers, studieclubs en andere groepen geïnteresseerden verschillende mogelijkheden voor invulling van een middag- of avondprogramma. Er is een grote keuze aan onderwerpen die we aanbieden. Daarbij maken we gebruik van de kennis en ervaring die we als PIC-NL en Next Genetix samen hebben.
Lees meer

Saskia Bloemhof: ‘Camera scoort varken beter dan mens’

De internationale fokkerijorganisatie PIC past digitale selectie toe in de bepaling van fokwaarden. “Met de juiste software zijn de mogelijkheden oneindig”, zegt Genetic Services Director, Saskia Bloemhof. Zij verwacht dat in de toekomst elke fokker een camera in de stal heeft.
Lees meer