Acht winnaars beursactie toename geboortegewicht

Publicatiedatum: 13-12-2021


De winnaars van de beursactie van Next Genetix en PIC NL zijn bekend. In totaal acht mensen hebben het antwoord gevonden. Zij gaan komend voorjaar met een luchtballon Nederland van grote hoogte verkennen.

Tijdens de Dutch Pork Expo in Den Bosch, afgelopen oktober, vroegen wij bezoekers van onze stand het volgende: Met hoeveel gram is het geboortegewicht van een toom biggen de afgelopen 2 jaar toegenomen bij een totaal geboren van 18 biggen?
Het juiste antwoord is 1.206 gram. Het geboortegewicht per big is in twee jaar tijd toegenomen met 67 gram. Bij 18 totaal geboren biggen kom je op 1.206 gram per toom.

Wij hebben veel plezier aan deze ‘toch wel lastige’ vraag beleefd tijdens de beurs. Dat toch nog zoveel mensen het antwoord hebben gevonden, is een felicitatie en een ballonvaart waard! 

De winnaars zijn inmiddels op de hoogte.

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer