Belgische dealers kiezen voor Next Genetix

Publicatiedatum: 05-11-2018

Twee grote Belgische varkensintegraties kiezen voor de aankoop van Deense genetica via fokkerijpartner Next Genetix. Per direct voeren ze DANIC® opfokgelten en DANIC® foksperma aan.

In navolging van Nederland en Duitsland, is België het volgende land dat kiest voor DANIC® genetica. Next Genetix heeft, als leverancier van Deens fokmateriaal, met DANIC®  toegang tot de beste Deense genetica die er in de wereld beschikbaar is. Drijvende kracht achter de DANIC® genetica is de grote Deense kernfokker Møllevang. Dit topfokbedrijf heeft samen met fokkerijorganisatie PIC, wereldmarktleider in varkensgenetica, de ambitie de bewezen Deense genetica wereldwijd beschikbaar te maken. De DANIC® zeug staat geheel los van hun bestaande PIC zeug.

Vertrouwen in de keuzes
Marcel Giesen en Otto Offenberg van Next Genetix zijn enthousiast over de samenwerking met de twee onafhankelijke Belgische dealers. “Voor het realiseren van hun sterke toekomstvisie kiezen ze voor onze genetica. Deze genetica past hier door de unieke combinatie van zeer goede reproductie- en slagerijeigenschappen perfect bij."

De Belgische integraties krijgt per direct opfokgelten aangeleverd van de Nederlandse subfokker Frank van de Pavert en het Deense subfokbedrijf Møllevang. Alle dieren hebben de hoogste diergezondheidsstatus. Voor de eigen aanfok ontvangen de integraties foksperma.

Voortvarende start
DANIC® genetica kent een voortvarende start in Noordwest-Europa. In Duitsland zijn alle subfokkers van fokkerijorganisatie Gesing Tierzucht overgestapt naar DANIC®. Next Genetix werkt nauw samen met Gesing Tierzucht. Het Duitse bedrijf heeft daarnaast diverse klanten in Oostenrijk. In Nederland is subfokker Frank van de Pavert overgestapt naar DANIC®. Om aan de vraag van opfokzeugen met de hoogste diergezondheidsstatus te voldoen, is Van de Pavert momenteel zijn zeugenstapel aan het uitbreiden.

De DANIC® berenpool van de allerhoogste kwaliteit zich blijft uitbreiden. Next Genetix kan zo te allen tijde putten uit een kwalitatief hoogwaardige pool beren van Preferent KI, Varkens KI Twenthe en GFS in Duitsland.

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer