Depop-repop geeft flinke impuls gezondheid bedrijf

Publicatiedatum: 31-03-2021

In de afgelopen tijd hebben verschillende van onze klanten voor depop-repop gekozen om de gezondheid op het varkensbedrijf flink te verbeteren. Steeds meer varkenshouders willen hiermee in korte tijd de allerhoogste gezondheidsstatus realiseren.

Naast een verbetering van de technische resultaten vergroot een hoge gezondheid het arbeidsplezier. Daarnaast dalen de diergezondheidskosten door een flinke afname van de kosten voor medicijnen en vaccins. Het terugdringen van het aantal vaccinaties kan zomaar € 5,- per big schelen.

Gedegen plan van aanpak
Depop-repop vergt echter wel een gedegen plan van aanpak en investeringen in het bedrijf. Next Genetix kan hierbij ondersteuning bieden qua aanpak, het plannen van de gehele operatie en aanvoer van fokmateriaal. Lees ook de ervaringen van Frank van de Pavert en Arie van Ginkel: https://www.nextgenetix.nl/nieuws/nieuws/depop-repop-een-grote-stap-maar-je-krijgt-er-ongelofelijk-veel-voor-terug/23

Meer weten over wat depop-repop voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact ons op: https://www.nextgenetix.nl/contact

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer