Depop-repop Van de Wolfshaar in Aalten

Publicatiedatum: 21-07-2021

De familie van de Wolfshaar wil zich onderscheiden in de varkensmarkt. Onder andere met een hoge gezondheidsstatus. De hogere status wil Van de Wolfshaar realiseren door stalaanpassingen en depop-repop van het bedrijf in Aalten.

Van de Wolfhaar heeft het bedrijf verbouwd en uitgebreid met nieuwe stallen voor 2.000 zeugen met gelten- en biggenopfok. De depop-repop is momenteel in volle gang. Het bedrijf wordt herbevolkt met DANIC® zeugen van het Duitse subfokbedrijf Doberschütz. Een deel van de aangevoerde gelten is bij een externe locatie van Doberschüt aangedekt. Het transport van deze dieren wordt gedaan door gefilterde, geconditioneerde vrachtwagens. Next Genetix begeleidt de herbevolking.

Stalaanpassingen
Om de hoogst mogelijke gezondheid en werkgemak te bewerkstelligen zijn de stallen voorzien van;

  • Een nieuwe hygiënesluis, kantine, doucheruimte en kantoor
  • Gecoate gangen
  • Boxen met uitloop
  • Brijvoedering
  • Kraamhokken met balansroosters

Betere biggenafzet
Belangrijkste reden voor het realiseren van een hogere gezondheidsstatus zijn de mogelijkheden voor een betere biggenafzet. Ook belangrijk zijn de besparingen op de gezondheidskosten en meer werkplezier.
Na de zomer volgt een uitgebreide reportage van de depop-repop op dit bedrijf.

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer