Duurzame berenkeuzes in de biologische varkenshouderij: PIC 800, PIC 408 & PIC410

Publicatiedatum: 21-12-2023

Een weloverwogen keuze van beren is de hoeksteen van succes in de biologische varkenshouderij, met een directe impact op het welzijn van de dieren en de kwaliteit van het eindproduct. Deze beslissing heeft uiteraard ook aanzienlijke invloed op het dierenwelzijn, de efficiëntie, de kwaliteit van het vlees en de algehele duurzaamheid van het bedrijf. Drie populaire berenopties die vaak worden overwogen zijn de PIC 800, de PIC 408 en de PIC 410.

PIC 800: De meest robuuste Duroc

De PIC 800 is een veelbelovende keuze voor biologische varkenshouders die streven naar uitzonderlijke prestaties. Met een buitengewoon hoge groei en excellente voerconversie, biedt de PIC 800 aantrekkelijke voordelen voor een efficiënt bedrijfsbeheer. Een ander voordeel van de PIC 800 is de uitzonderlijke kwaliteit van intramusculair vet in het vlees. Dit zorgt voor een superieure smaak en textuur van het varkensvlees, wat tegemoetkomt aan de groeiende vraag van bewuste consumenten naar hoogwaardige en duurzaam geproduceerde vleesproducten.

PIC 408: De Piëtrain zonder compromissen

Voor biologische varkenshouders die streven naar robuustheid en eenvoud in hun bedrijfsvoering, is de PIC 408 een uitstekende optie. Dit ras staat bekend om zijn snelle en robuuste groei en uniformiteit van de biggen. Een ander voordeel van de PIC 408 is de uitstekende karkaskwaliteit voor vers vleesproducten.

PIC 410: Efficiënte groeikracht

Deze eindbeer is de beste keuze voor biologische varkenshouders die gaan voor uitzonderlijke opbrengsten en een voorspelbare robuustheid. 

De PIC410 eindbeer legt een sterke nadruk op de totale winstgevendheid. Een eindbeer voor een markt waarin de verhouding spier en spek belangrijk is. 

Overige berichten

Optimale adaptatie opfokgelten; hanteer een langere cooldown periode!

Bij het introduceren van opfokgelten in een zeugenstapel is een goede adaptatie noodzakelijk om de gezondheid van de gelten gelijk te krijgen met de gezondheidsstatus van de zeugen.  Dit is van belang bij externe aankoop van opfokgelten, maar óók bij de introductie van opfokgelten vanuit eigen aanfok.
Lees meer

Varkenshouder Mark Steentjes tevreden over depop-repop

‘Ik had het veel eerder moeten doen’ In december 2021 is Mark Steentjes uit het Gelderse Etten opgestart met een nieuwe zeugenstapel. De varkenshouder kijkt twee jaar later terug op een geslaagde operatie. “Ik had het alleen veel eerder moeten doen.”
Lees meer

Bio keten: Best Star Meat, kiest voor de PIC410 eindbeer

De biologische keten van Best Star Meat heeft gekozen voor de PIC410 als eindbeer.
Lees meer