Even voorstellen: Ketendierenarts Rick Janssen

Publicatiedatum: 20-07-2021

Binnen Next Genetix is Rick Janssen, sinds najaar 2020, ketendierenarts bij Next Genetix. Hij is verantwoordelijk voor de opvolging van de gezondheid van de diverse subfokbedrijven. Hier leest u zijn verhaal.

In het kleine Brabantse dorpje Someren woon ik samen met mijn vrouw Chantal en mijn 3 zonen Nick, Sven en Lars als ook met onze hond Houston en mijn Girgentana geiten (Siciliaanse berggeiten).

De taak van ketendierenarts heb ik overgenomen van mijn gerespecteerde oud-collega varkensarts Bas Kolpa. Mijn takenpakket binnen Next Genetix omvat onder andere het opvolgen van de gezondheidsstatus (de maandelijkse monitoring) van de diverse subfokbedrijven en het contact met de bedrijfsdierenartsen. Daarbij stuur ik maandelijks de gezondheidsmonitoring van de subfokbedrijven aan; volg de resultaten van deze monitoring op en heb het contact met de bedrijfsdierenartsen van de diverse subfokbedrijven.

Samen met de bedrijfsdierenartsen en het technisch team van Next Genetix bespreek ik periodiek de uitslagen van de monitoring en de vaccinatieschema’s van de opfokgelten en heb ik, bij vragen van klanten, een adviesfunctie ten aanzien van diergezondheid.

Grote passie
Als praktiserend varkensarts ben ik, reeds meer dan 20 jaar, werkzaam binnen De Varkenspraktijk vanuit locatie Someren. Daarbij adviseer ik varkensbedrijven in geheel Nederland. Hoge gezondheid (SPF), het verhogen van de gezondheid en het verbeteren van het gezondheidsbeleid / het management binnen het varkensbedrijf is mijn grote passie. Mijn motto is: “Gezonde bedrijven is dé basis voor een gezond rendement”.   

Gezondheid verhogen
Mocht u vragen hebben met betrekking tot diergezondheid of het verhogen van de gezondheid op uw bedrijf, dan hoor ik het graag.

Rick Janssen
Tel: 06-51818450
dierenarts@nextgenetix.nl

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer