Kennismaken met Marc Schuttevaar

Publicatiedatum: 15-12-2022


Mijn naam is Marc Schuttevaar. Ik ben 28 jaar en woon in het Twentse Vriezenveen. Ik heb Livestock Management gestudeerd aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Tijdens deze studie was ik al werkzaam bij vermeerderingsbedrijf Elite Molenaarsfokbedrijf in Markelo. Hier heb ik met veel plezier gewerkt met PIC-NL en Next Genetix.

De vooruitstrevende wereld van de varkensgenetica spreekt mij enorm aan. Deze interesse wil ik graag blijven najagen. Het afgelopen halfjaar ben ik daarom in overleg al gedeeltelijk gestart bij PIC-NL en Next Genetix. Daarbij heb ik ook de nodige uren in de stal gemaakt, om zo de theorie direct in de praktijk te kunnen toepassen.

Momenteel werk ik volledig voor PIC-NL en Next Genetix als Product Manager Genetix. Ik wil mijn fokkerijkennis en andere kwaliteiten graag verder ontwikkelen om onze klanten op die manier zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Ik ben blij met mijn keuze voor PIC-NL en Next Genetix, en wil samen met mijn collega’s onze klanten de tools geven om nog succesvoller te worden met de beschikbare PIC-genetica.

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer