Kennismaken met Marc Schuttevaar
Publicatiedatum: 15-12-2022
Mijn naam is Marc Schuttevaar. Ik ben 28 jaar en woon in het Twentse Vriezenveen. Ik heb Livestock Management gestudeerd aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Tijdens deze studie was ik al werkzaam bij vermeerderingsbedrijf Elite Molenaarsfokbedrijf in Markelo. Hier heb ik met veel plezier gewerkt met PIC-NL en Next Genetix.
De vooruitstrevende wereld van de varkensgenetica spreekt mij enorm aan. Deze interesse wil ik graag blijven najagen. Het afgelopen halfjaar ben ik daarom in overleg al gedeeltelijk gestart bij PIC-NL en Next Genetix. Daarbij heb ik ook de nodige uren in de stal gemaakt, om zo de theorie direct in de praktijk te kunnen toepassen.
Momenteel werk ik volledig voor PIC-NL en Next Genetix als Product Manager Genetix. Ik wil mijn fokkerijkennis en andere kwaliteiten graag verder ontwikkelen om onze klanten op die manier zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Ik ben blij met mijn keuze voor PIC-NL en Next Genetix, en wil samen met mijn collega’s onze klanten de tools geven om nog succesvoller te worden met de beschikbare PIC-genetica.
Save the date! Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid!
Dinsdag 1 oktober aanstaande vindt het 19e Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid plaats.
Het thema luidt: “Topsport en Darmgezondheid – Met Beestjes naar de Top!”
We hebben voor u, als varkenshouder, een boeiend programma samengesteld met als doel uw bedrijf naar een hoger (gezondheid) niveau te tillen.
Voor meer informatie en om u aan te melden, klik dan op onderstaande link. Let op: er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Aanmelden Praktijksymposium
Lees meer
PIC-genetica vermindert de uitstoot van broeikasgassen bij Europese varkensvleesproducten met 7,7%.
Een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat verbeterde varkensgenetica kan bijdragen aan een duurzamere productie van varkensvlees in Europa. Dit onderzoek, uitgevoerd door PIC in samenwerking met milieumodelleringsdeskundige Dr. Greg Thoma, toont aan dat het gebruik van volledige PIC-genetica bij varkens leidt tot een vermindering van 7,7% in broeikasgasemissies vergeleken met het Europese gemiddelde. Bovendien kunnen jaarlijkse genetische verbeteringen leiden tot een extra reductie van 0,66% in emissies. Deze bevindingen zijn gebaseerd op een gedetailleerde levenscyclusanalyse (LCA), die voldoet aan internationale normen (ISO 14040, 14044 en 14067), wat de betrouwbaarheid van de resultaten versterkt.
Lees meer
Sander ter Braak van Reuling Intervar over de PIC 408: ‘Duitsland is een vleesland, daar hoort een vleesrijk type bij’
Een aantal Duitse slachterijen heeft de uitbetaling aangepast om meer zware, bespierde varkens aan de slachthaak te krijgen. Dat is in Nederland niet onopgemerkt gebleven. Het biedt nog meer kansen voor de PIC 408, de Piétrain eindbeer van PIC, aldus Sander ter Braak van Reuling Intervar.
Lees meer