Kennismaken met Marc Schuttevaar

Publicatiedatum: 15-12-2022


Mijn naam is Marc Schuttevaar. Ik ben 28 jaar en woon in het Twentse Vriezenveen. Ik heb Livestock Management gestudeerd aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Tijdens deze studie was ik al werkzaam bij vermeerderingsbedrijf Elite Molenaarsfokbedrijf in Markelo. Hier heb ik met veel plezier gewerkt met PIC-NL en Next Genetix.

De vooruitstrevende wereld van de varkensgenetica spreekt mij enorm aan. Deze interesse wil ik graag blijven najagen. Het afgelopen halfjaar ben ik daarom in overleg al gedeeltelijk gestart bij PIC-NL en Next Genetix. Daarbij heb ik ook de nodige uren in de stal gemaakt, om zo de theorie direct in de praktijk te kunnen toepassen.

Momenteel werk ik volledig voor PIC-NL en Next Genetix als Product Manager Genetix. Ik wil mijn fokkerijkennis en andere kwaliteiten graag verder ontwikkelen om onze klanten op die manier zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Ik ben blij met mijn keuze voor PIC-NL en Next Genetix, en wil samen met mijn collega’s onze klanten de tools geven om nog succesvoller te worden met de beschikbare PIC-genetica.

Overige berichten

Stijgende biggenprijs geeft ruimte voor depop-repop

De huidige markt van stijgende biggenprijzen geeft vermeerderaars meer financiële armslag. Het maakt een verdere ontwikkeling van het bedrijf mogelijk bijvoorbeeld door de diergezondheid structureel te verhogen. Dit is hét moment om over depop-repop met SPF-dieren na te denken en met elkaar in gesprek te gaan.
Lees meer

Update nieuwbouw PIC-stal Diessen

In Diessen bouwt PIC-NL het nieuwe subfokbedrijf Elite varkens. Dit bedrijf wordt een SPF-locatie voor de opfok van Camborough 'new generation' gelten; een kruisingsproduct van PIC Lijn 03 (Large White) en PIC Lijn 04  (Deense Landras).
Lees meer

Topresultaten bij kruisen Danic- en Camborough-zeugen

“Onze Camborough-zeugen geven niet de meeste biggen, maar zeker wel de beste vleesvarkens”, vertellen zeugenhouders in Pig Business. “Door deze zeugen te combineren met Deense zeugen - die bekend staan om het groot aantal levend geboren biggen - hebben we het beste van beide gecombineerd.”
Lees meer