Kennismaken met Marc Schuttevaar

Publicatiedatum: 15-12-2022


Mijn naam is Marc Schuttevaar. Ik ben 28 jaar en woon in het Twentse Vriezenveen. Ik heb Livestock Management gestudeerd aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Tijdens deze studie was ik al werkzaam bij vermeerderingsbedrijf Elite Molenaarsfokbedrijf in Markelo. Hier heb ik met veel plezier gewerkt met PIC-NL en Next Genetix.

De vooruitstrevende wereld van de varkensgenetica spreekt mij enorm aan. Deze interesse wil ik graag blijven najagen. Het afgelopen halfjaar ben ik daarom in overleg al gedeeltelijk gestart bij PIC-NL en Next Genetix. Daarbij heb ik ook de nodige uren in de stal gemaakt, om zo de theorie direct in de praktijk te kunnen toepassen.

Momenteel werk ik volledig voor PIC-NL en Next Genetix als Product Manager Genetix. Ik wil mijn fokkerijkennis en andere kwaliteiten graag verder ontwikkelen om onze klanten op die manier zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Ik ben blij met mijn keuze voor PIC-NL en Next Genetix, en wil samen met mijn collega’s onze klanten de tools geven om nog succesvoller te worden met de beschikbare PIC-genetica.

Overige berichten

Prestaties in de praktijk als basis voor genetische vooruitgang

Fokkerij-organisatie PIC zet voor de fokwaardeschatting voor zowel beren- als zeugenlijnen in op gegevens van commerciële bedrijven. “Door data hieruit te combineren met data uit de kernfokkerij krijgen we een nauwkeurigere fokwaardeschatting en kunnen we betere selectiebeslissingen maken”, vertelt PIC-geneticus Saskia Bloemhof-Abma. “Zeker als het gaat om vitaliteit en robuustheid merken we de voordelen hiervan."  
Lees meer

Beter rendement door planmatige inzet gelten

Een goede geltenopfok is van groot belang voor de latere prestaties van de dieren. Gaat het mis in de opfokperiode, dan kan dit leiden tot vruchtbaarheidsproblemen op latere leeftijd. En is daarmee een onverwachtse kostenpost. Het is daarom van belang om een planmatige aanpak te hanteren om de gelten op het juiste moment te kunnen insemineren.
Lees meer

Stal krijgt tweede leven op SPF-fokbedrijf

Op de locatie van fokbedrijf Elite Varkens/PIC-NL in Diessen wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe zeugenstal. Op deze locatie brengt Elite voor PIC al jaren de fokgelten groot en  worden hier de “Cambourough next generation” zeugen geboren. Bijzonder is dat de stal gerecycled is; dus elders gedemonteerd en opnieuw gebouwd. De zonen van de directeuren van PIC-NL hebben de operatie geleid: Joep van der Meijden en Ruud Welvaarts.
Lees meer