Meishan, de ideale zoekbeer

Publicatiedatum: 21-09-2022


PIC-NL fokt Meishan-beertjes sinds een aantal jaren. Onze ervaring is dat deze beertjes de zeugen goed stimuleren en een sterke berigheid opwekken.

Het Meishan-varken is van oorsprong een Zuid-Chinees varken. Het is een klein tot middelgroot varken met afhangende oren en een gerimpelde zwarte huid. Ze staan bekend om hun zachtaardige karakter, leveren grote tomen en hebben een uitstekende vruchtbaarheid. De zeugjes zijn al na drie maanden productief en werpen gemiddeld 16-17 biggen.

Berigheid opwekken
Ook de beertjes zijn erg vroeg slachtrijp. Dat is ook de reden dat PIC deze beer als zoekbeer inzet op hun nucleus-bedrijven. Een Meishan-beer kan de zeugen goed stimuleren en een sterke berigheid opwekken. Klanten van PIC-NL kunnen deze beertjes gelijktijdig met fokgelten bestellen.

Meishan sperma verkrijgbaar
Omdat sommige bedrijven geen levende dieren kopen, importeert PIC-NL ook sperma van het Meishan-ras. We willen geïnteresseerden de kans bieden om dit sperma in te zetten. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij accountmanager Benny Pittens, te bereiken op +31 627 003 906 of via e-mail: benny@pic-nl.com. Uiteraard kunt u uw bedrijfsbegeleider ook hiernaar vragen.

 

Overige berichten

Overige berichten

Varkenshouder Mark Steentjes tevreden over depop-repop

‘Ik had het veel eerder moeten doen’ In december 2021 is Mark Steentjes uit het Gelderse Etten opgestart met een nieuwe zeugenstapel. De varkenshouder kijkt twee jaar later terug op een geslaagde operatie. “Ik had het alleen veel eerder moeten doen.”
Lees meer

Bio keten: Best Star Meat, kiest voor de PIC410 eindbeer

De biologische keten van Best Star Meat heeft gekozen voor de PIC410 als eindbeer.
Lees meer

Het bewezen voordeel van lagere zeugenuitval in de varkenshouderij

Innovatieve kerngetallen voor betere resultaten Binnen de varkenshouderij is een van de meest significante uitdagingen de beperking van zeugenuitval. Een lage zeugenuitval is niet alleen economisch voordelig voor varkenshouders, maar het draagt ook bij aan het welzijn van de dieren.
Lees meer