Meishan, de ideale zoekbeer

Publicatiedatum: 21-09-2022


PIC-NL fokt Meishan-beertjes sinds een aantal jaren. Onze ervaring is dat deze beertjes de zeugen goed stimuleren en een sterke berigheid opwekken.

Het Meishan-varken is van oorsprong een Zuid-Chinees varken. Het is een klein tot middelgroot varken met afhangende oren en een gerimpelde zwarte huid. Ze staan bekend om hun zachtaardige karakter, leveren grote tomen en hebben een uitstekende vruchtbaarheid. De zeugjes zijn al na drie maanden productief en werpen gemiddeld 16-17 biggen.

Berigheid opwekken
Ook de beertjes zijn erg vroeg slachtrijp. Dat is ook de reden dat PIC deze beer als zoekbeer inzet op hun nucleus-bedrijven. Een Meishan-beer kan de zeugen goed stimuleren en een sterke berigheid opwekken. Klanten van PIC-NL kunnen deze beertjes gelijktijdig met fokgelten bestellen.

Meishan sperma verkrijgbaar
Omdat sommige bedrijven geen levende dieren kopen, importeert PIC-NL ook sperma van het Meishan-ras. We willen geïnteresseerden de kans bieden om dit sperma in te zetten. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij accountmanager Benny Pittens, te bereiken op +31 627 003 906 of via e-mail: benny@pic-nl.com. Uiteraard kunt u uw bedrijfsbegeleider ook hiernaar vragen.

 

Overige berichten

Stijgende biggenprijs geeft ruimte voor depop-repop

De huidige markt van stijgende biggenprijzen geeft vermeerderaars meer financiële armslag. Het maakt een verdere ontwikkeling van het bedrijf mogelijk bijvoorbeeld door de diergezondheid structureel te verhogen. Dit is hét moment om over depop-repop met SPF-dieren na te denken en met elkaar in gesprek te gaan.
Lees meer

Update nieuwbouw PIC-stal Diessen

In Diessen bouwt PIC-NL het nieuwe subfokbedrijf Elite varkens. Dit bedrijf wordt een SPF-locatie voor de opfok van Camborough 'new generation' gelten; een kruisingsproduct van PIC Lijn 03 (Large White) en PIC Lijn 04  (Deense Landras).
Lees meer

Kennismaken met Marc Schuttevaar

Mijn naam is Marc Schuttevaar. Ik ben 28 jaar en woon in het Twentse Vriezenveen. Ik heb Livestock Management gestudeerd aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Tijdens deze studie was ik al werkzaam bij vermeerderingsbedrijf Elite Molenaarsfokbedrijf in Markelo. Hier heb ik met veel plezier gewerkt met PIC-NL en Next Genetix.
Lees meer