Meishan, de ideale zoekbeer

Publicatiedatum: 21-09-2022


PIC-NL fokt Meishan-beertjes sinds een aantal jaren. Onze ervaring is dat deze beertjes de zeugen goed stimuleren en een sterke berigheid opwekken.

Het Meishan-varken is van oorsprong een Zuid-Chinees varken. Het is een klein tot middelgroot varken met afhangende oren en een gerimpelde zwarte huid. Ze staan bekend om hun zachtaardige karakter, leveren grote tomen en hebben een uitstekende vruchtbaarheid. De zeugjes zijn al na drie maanden productief en werpen gemiddeld 16-17 biggen.

Berigheid opwekken
Ook de beertjes zijn erg vroeg slachtrijp. Dat is ook de reden dat PIC deze beer als zoekbeer inzet op hun nucleus-bedrijven. Een Meishan-beer kan de zeugen goed stimuleren en een sterke berigheid opwekken. Klanten van PIC-NL kunnen deze beertjes gelijktijdig met fokgelten bestellen.

Meishan sperma verkrijgbaar
Omdat sommige bedrijven geen levende dieren kopen, importeert PIC-NL ook sperma van het Meishan-ras. We willen geïnteresseerden de kans bieden om dit sperma in te zetten. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij accountmanager Benny Pittens, te bereiken op +31 627 003 906 of via e-mail: benny@pic-nl.com. Uiteraard kunt u uw bedrijfsbegeleider ook hiernaar vragen.

 

Overige berichten

Overige berichten

In memoriam Marcel Giesen

15 mei 1971 – 20 augustus 2022 In 1997 deed Marcel zijn entrée als fokkerijadviseur bij Reuling Intervar. Met al wat jaren ervaring in de varkenshouderij op zak wilde hij zijn horizon verbreden. Mede door zijn tomeloze inzet was hij al snel een graag geziene adviseur bij klanten en de periferie. Ambitieus als hij was vertrok hij in 2006 om zich elders verder te ontwikkelen.
Lees meer

Next Genetix - PIC-NL steunen de boeren

Het is hoog tijd voor gezond boerenverstand! Deze boodschap staat op de achterkant van onze vrachtwagens. Zo willen wij onze boeren een hart onder de riem te steken en heel Nederland oproepen het gezonde verstand te gebruiken.
Lees meer

Bouw subfokbedrijf Diessen vergevorderd

In Diessen bouwt PIC-NL het nieuwe subfokbedrijf Elite varkens. Het wordt een SPF-locatie voor de opfok van Camborough-gelten. De bouw bevindt zich in een vergevorderd stadium, waarbij de eerste zuivere Large White-dieren al in de naastgelegen, bestaande opfokstal liggen.
Lees meer