Meishan, de ideale zoekbeer

Publicatiedatum: 21-09-2022


PIC-NL fokt Meishan-beertjes sinds een aantal jaren. Onze ervaring is dat deze beertjes de zeugen goed stimuleren en een sterke berigheid opwekken.

Het Meishan-varken is van oorsprong een Zuid-Chinees varken. Het is een klein tot middelgroot varken met afhangende oren en een gerimpelde zwarte huid. Ze staan bekend om hun zachtaardige karakter, leveren grote tomen en hebben een uitstekende vruchtbaarheid. De zeugjes zijn al na drie maanden productief en werpen gemiddeld 16-17 biggen.

Berigheid opwekken
Ook de beertjes zijn erg vroeg slachtrijp. Dat is ook de reden dat PIC deze beer als zoekbeer inzet op hun nucleus-bedrijven. Een Meishan-beer kan de zeugen goed stimuleren en een sterke berigheid opwekken. Klanten van PIC-NL kunnen deze beertjes gelijktijdig met fokgelten bestellen.

Meishan sperma verkrijgbaar
Omdat sommige bedrijven geen levende dieren kopen, importeert PIC-NL ook sperma van het Meishan-ras. We willen geïnteresseerden de kans bieden om dit sperma in te zetten. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij accountmanager Benny Pittens, te bereiken op +31 627 003 906 of via e-mail: benny@pic-nl.com. Uiteraard kunt u uw bedrijfsbegeleider ook hiernaar vragen.

 

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer