Meishan, de ideale zoekbeer

Publicatiedatum: 21-09-2022


PIC-NL fokt Meishan-beertjes sinds een aantal jaren. Onze ervaring is dat deze beertjes de zeugen goed stimuleren en een sterke berigheid opwekken.

Het Meishan-varken is van oorsprong een Zuid-Chinees varken. Het is een klein tot middelgroot varken met afhangende oren en een gerimpelde zwarte huid. Ze staan bekend om hun zachtaardige karakter, leveren grote tomen en hebben een uitstekende vruchtbaarheid. De zeugjes zijn al na drie maanden productief en werpen gemiddeld 16-17 biggen.

Berigheid opwekken
Ook de beertjes zijn erg vroeg slachtrijp. Dat is ook de reden dat PIC deze beer als zoekbeer inzet op hun nucleus-bedrijven. Een Meishan-beer kan de zeugen goed stimuleren en een sterke berigheid opwekken. Klanten van PIC-NL kunnen deze beertjes gelijktijdig met fokgelten bestellen.

Meishan sperma verkrijgbaar
Omdat sommige bedrijven geen levende dieren kopen, importeert PIC-NL ook sperma van het Meishan-ras. We willen geïnteresseerden de kans bieden om dit sperma in te zetten. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij accountmanager Benny Pittens, te bereiken op +31 627 003 906 of via e-mail: benny@pic-nl.com. Uiteraard kunt u uw bedrijfsbegeleider ook hiernaar vragen.

 

Overige berichten

Prestaties in de praktijk als basis voor genetische vooruitgang

Fokkerij-organisatie PIC zet voor de fokwaardeschatting voor zowel beren- als zeugenlijnen in op gegevens van commerciële bedrijven. “Door data hieruit te combineren met data uit de kernfokkerij krijgen we een nauwkeurigere fokwaardeschatting en kunnen we betere selectiebeslissingen maken”, vertelt PIC-geneticus Saskia Bloemhof-Abma. “Zeker als het gaat om vitaliteit en robuustheid merken we de voordelen hiervan."  
Lees meer

Beter rendement door planmatige inzet gelten

Een goede geltenopfok is van groot belang voor de latere prestaties van de dieren. Gaat het mis in de opfokperiode, dan kan dit leiden tot vruchtbaarheidsproblemen op latere leeftijd. En is daarmee een onverwachtse kostenpost. Het is daarom van belang om een planmatige aanpak te hanteren om de gelten op het juiste moment te kunnen insemineren.
Lees meer

Stal krijgt tweede leven op SPF-fokbedrijf

Op de locatie van fokbedrijf Elite Varkens/PIC-NL in Diessen wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe zeugenstal. Op deze locatie brengt Elite voor PIC al jaren de fokgelten groot en  worden hier de “Cambourough next generation” zeugen geboren. Bijzonder is dat de stal gerecycled is; dus elders gedemonteerd en opnieuw gebouwd. De zonen van de directeuren van PIC-NL hebben de operatie geleid: Joep van der Meijden en Ruud Welvaarts.
Lees meer