Next Genetix en PIC-NL gaan samenwerken

Publicatiedatum: 25-06-2020

PIC Nederland (PIC-NL) wordt al jaren geroemd om de kwaliteit van haar berenlijnen. Next Genetix vanwege haar uitgebreide ervaring met Deense zeugen en het succes van de door PIC gefokte DANIC zeug. Bundeling van kennis en een intensievere samenwerking tussen beide partijen moet de groei van het marktaandeel versnellen. Twee toonaangevende marktpartijen die zelfstandig blijven, maar elkaar perfect aanvullen om samen genetische vooruitgang, bedrijfsresultaat en diergezondheid op varkensbedrijven een ‘boost’ te geven.

DANIC en Camborough
Met vier berenlijnen en vier zuivere zeugenlijnen en een sterke focus op diergezondheid heeft de combinatie PIC-NL-Next Genetix een prachtig productenpakket voor iedere vooruitstrevende zeugenhouder. De van oorsprong Deense DANIC York en het DANIC Landras vormen de basis voor de F1 DANIC zeug. Een zeer vruchtbare zeug en moeder van biggen met goede vleeseigenschappen. De Camborough zeug is een bewezen combinatie van het Engels Landras x Large White. Een robuuste, vitale en gebruiksvriendelijke zeug met goed beenwerk, die biggen produceert met excellente groei- en slachteigenschappen en dit combineert met een heel laag voerverbruik.

Succesvolle beren
Bij de beren zijn het de PIC337, de PIC408G en de PIC408M, die de afgelopen jaren een sterke marktpositie hebben opgebouwd. De PIC337 zorgt voor vitale biggen die graag vreten en hard willen groeien. Dit in combinatie met een scherpe voederconversie. De PIC408G legt extra nadruk op groei en efficiëntie. Deze beer is met name geschikt voor ketens met focus op de totale economie; lage kosten en hoge opbrengsten. De PIC408M legt extra nadruk op mager vlees en geeft een extreme conformatie en superieure karkaskwaliteit. Daarnaast de PIC800 (Duroc). Een harde groeier, die dankzij wat meer bewezen intramusculair vet een positief effect heeft op de smaak van het vlees. Daarmee een kansrijk product voor specifieke vleesconcepten.

Hoge gezondheid
“De samenwerking tussen PIC-NL en Next Genetix is een samenwerking vanuit kracht”, zegt Paul van der Meijden van PIC-NL. “Beide partijen zijn succesvol in datgene wat ze doen. Maar door samen te werken en kennis te delen kunnen we nog meer voor onze klanten betekenen.” Ook Marcel Giesen van Next Genetix is enthousiast. “Samen beschikken we over vier zeer interessante zeugenlijnen. Daarmee hebben we voor ieder varkensbedrijf een passend product. In combinatie met onze focus op hoge gezondheid hebben wij onze klanten veel te bieden.”

PIC-NL
PIC-NL is een zelfstandige organisatie binnen PIC Europa en gevestigd in Diessen. PIC Europa is onderdeel van Genus PIC, de grootste varkensfokkerijorganisatie ter wereld. Onze visie, missie en ambitie kunnen we kort samenvatten: het gaat om het eindresultaat. Bij PIC noemen we dat Total €conomy. Wij bieden varkenshouders een significant beter eindresultaat door onze focus op hoge gezondheid, lage kosten (vitaliteit en efficiënte groei) en hoge opbrengsten (minder uitval en betere karkaskwaliteit).

Next Genetix
Next Genetix heeft via PIC toegang tot de beste zeugengenetica die er in de wereld beschikbaar is en is gevestigd in Wehl. Met de juiste kennis en persoonlijke begeleiding helpt Next Genetix varkenshouders om het maximale uit hun genetica te halen. Varkenshouders krijgen naast de meest vooruitstrevende genetica praktische begeleiding in fokkerij, diergezondheid, management en voeding.

Overige berichten

Overige berichten

In memoriam Marcel Giesen

15 mei 1971 – 20 augustus 2022 In 1997 deed Marcel zijn entrée als fokkerijadviseur bij Reuling Intervar. Met al wat jaren ervaring in de varkenshouderij op zak wilde hij zijn horizon verbreden. Mede door zijn tomeloze inzet was hij al snel een graag geziene adviseur bij klanten en de periferie. Ambitieus als hij was vertrok hij in 2006 om zich elders verder te ontwikkelen.
Lees meer

Next Genetix - PIC-NL steunen de boeren

Het is hoog tijd voor gezond boerenverstand! Deze boodschap staat op de achterkant van onze vrachtwagens. Zo willen wij onze boeren een hart onder de riem te steken en heel Nederland oproepen het gezonde verstand te gebruiken.
Lees meer

Bouw subfokbedrijf Diessen vergevorderd

In Diessen bouwt PIC-NL het nieuwe subfokbedrijf Elite varkens. Het wordt een SPF-locatie voor de opfok van Camborough-gelten. De bouw bevindt zich in een vergevorderd stadium, waarbij de eerste zuivere Large White-dieren al in de naastgelegen, bestaande opfokstal liggen.
Lees meer