Nieuw management zet in op top Deense genetica

Publicatiedatum: 26-04-2018

Marcel Giesen en Otto Offenberg vormen vanaf 1 mei het nieuwe management van Next Genetix. Zij geven invulling aan de vernieuwde koers van Next Genetix: de beste Deense genetica met de hoogste diergezondheid.

De wijziging in de directie valt samen met de vernieuwde koers waar Next Genetix op inzet. Deze maand is er duidelijkheid gekomen over de afzetstructuur van Deense genetica in Nederland. Next Genetix zet vol in op de top van de Deense genetica en de hoogste diergezondheid.

Geruststellend gevoel
Gerard Reuling heeft zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt en doet een stapje terug. “We hebben Deense genetica in Nederland op de kaart gezet. Het maakt mij trots dat onze klanten hebben bewezen wat er in de praktijk mogelijk is. Nu is het juiste moment om een stap terug te doen. Voor mij is het een geruststellend gevoel dat ik twee waardige opvolgers heb die zich met hun kennis en kunde hebben bewezen in de varkenshouderij.”

Zijn opvolgers Marcel Giesen en Otto Offenberg vormen het nieuwe management. Marcel Giesen werkt al jaren voor Next Genetix en heeft ruime ervaring in de varkenshouderij. Otto Offenberg heeft in het verleden bij Next Genetix gewerkt en heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan in de veevoerbranche.

“Next Genetix heeft zich de afgelopen jaren met de beste Deense genetica bewezen als partner voor de varkenshouder”, stellen Marcel en Otto. “Het is nu tijd voor een volgende stap waar we onze rol als vooruitstrevende fokkerijorganisatie zullen waarmaken. We maken een verbeterslag in zowel kwaliteit als diergezondheid.”

Opfokzeugen en foksperma
Next Genetix verkoopt zowel opfokzeugen als foksperma van Deense beren voor eigen aanfokkers. De opfokzeugen komen van subfokker Frank van de Pavert uit Wehl. Hij heeft op zijn bedrijf de hoogste diergezondheidsstatus. Alle inkomende lucht filtert de varkenshouder om ziekte-insleep te voorkomen. Om aan de vraag van opfokzeugen met de hoogste diergezondheidsstatus te voldoen, breidt Van de Pavert per direct zijn zeugenstapel uit.

Via Preferent KI verkoopt Next Genetix foksperma voor de eigen aanfok. De afgelopen tijd is er een omvangrijke berenpool opgezet van de allerhoogste kwaliteit. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de Duitse fokkerijorganisatie Gesing Tierzucht. Zij zijn in Duitsland één van de grootste leveranciers van Deense genetica.

Nieuwe website
Met de juiste kennis en persoonlijke begeleiding helpt Next Genetix varkenshouders om het maximale uit hun Deense genetica te halen. Varkenshouders krijgen begeleiding in diergezondheid, management en voer. Via partner AgriSyst verzamelt en analyseert Next Genetix de bedrijfsresultaten.

Om de vernieuwde koers digitaal kleur te geven, presenteert Next Genetix vanaf vandaag haar nieuwe website: www.nextgenetix.nl

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer