PIC Duroc 800 veelbelovende eindbeer

Publicatiedatum: 29-09-2020

Wie kent ’m niet…. de PIC408 eindbeer. In de Nederlandse markt de meest succesvolle eindbeer die de afgelopen jaren is geïntroduceerd. Maar er is meer. Met de introductie van de Deense Møllevang genetica in de PIC fokkerij heeft ook de PIC Duroc fokkerij een nieuwe impuls gekregen. Interessant is dat Møllevang zo’n 60% van alle Deense Duroc KI beren leverde.

Dit geeft aan op welk uitzonderlijk hoog niveau deze fokkerij staat. PIC beschikt hiermee inmiddels over de twee beste Duroc populaties in de wereld. Hieruit komt de PIC Duroc 800 voort. Een beer die een zeer hoge groei combineert met een excellente vleeskwaliteit. De PIC Duroc 800 geeft robuuste biggen die uitgroeien tot sterke vleesvarkens met een hoge karkaswaarde en realiseert door de zeer efficiënte groei lage productiekosten.

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer