PIC® Pork Quality Compass™ bereikt 50 verwerkingsbedrijven wereldwijd en versterkt de inzet op hogere kwaliteit van varkensvlees.

Publicatiedatum: 26-11-2024

PIC, de wereldleider in varkensgenetica en vleeskwaliteit, kondigt een belangrijke mijlpaal aan: het PIC® Pork Quality Compass™-programma omvat nu 50 verwerkingsbedrijven wereldwijd. Deze prestatie onderstreept PIC’s continue inzet bij het bevorderen van hogere vleeskwaliteit door middel van objectieve, op data gebaseerde benchmarking.r de industrie stellen.

Sinds de lancering in 2020 is het Compass-programma een baanbrekende oplossing gebleken om te voldoen aan de behoefte van de vleesindustrie aan consistente, onbevooroordeelde gegevens over de resultaten van vleeskwaliteit.

PIC blijft zich inzetten hogere normen voor vleeskwaliteit te bereiken door inzichten te bieden in cruciale factoren zoals dierbehandeling, transport en karkaskoeling. Al deze factoren kunnen de kwaliteit op fabrieksniveau beïnvloeden. 

"Onze uitbreiding naar 50 verwerkers is een bewijs van PIC's inzet om de vleeskwaliteit wereldwijd te verbeteren. We zijn sterk betrokken bij het bieden van de tools en data die onze klanten nodig hebben om consequent superieur varkensvlees te produceren dat voldoet aan de hoogste marktnormen. Het Compass-programma helpt bedrijven om verbeterpunten te herkennen, wat uiteindelijk de hele varkensvleesketen naar een hoger niveau tilt." 
 – Brandon Fields, directeur toegepaste vleeswetenschap bij PIC -

Het programma bestrijkt inmiddels 11 landen, verdeeld over vier belangrijke geografische regio's: 

  • Noord-Amerika (VS en Canada): 19 bedrijven 
  • Latijns-Amerika (inclusief Mexico): 18 bedrijven
  • Europa: 12 bedrijven 
  • Overige regio's: 1 bedrijf

Het Compass-programma biedt een gestandaardiseerde methode om vijf essentiële eigenschappen van varkensvlees te beoordelen: koelsnelheden na de slacht, pH-waarden, kleur, stevigheid en textuur. Deze factoren zijn van cruciaal belang voor zowel consumententevredenheid als vleesverwerking en stellen deelnemers in staat, meetbaar en actiegericht, stappen te ondernemen om hoogwaardig varkensvlees te produceren.

Ervaringen
"Wij zijn van mening dat het PIC Compass een aanvullend en robuust instrument is gebleken voor het evalueren van de kwaliteit van onze producten. De metingen worden met grote professionaliteit en precisie uitgevoerd, wat betrouwbare informatie biedt voor een objectieve evaluatie. Het programma heeft ons in staat gesteld kansen te herkennen en ons aan te passen om de hoge kwaliteit te blijven verbeteren die ons varkensvlees kenmerkt."

 

Inzetten op voortgang
In lijn met de continue aandacht voor het succes van klanten, behandelt PIC alle bedrijfsspecifieke gegevens met strikte vertrouwelijkheid. Rapporten worden geanonimiseerd zodat ieder bedrijf alleen haar eigen resultaten kan zien, wat een veilige omgeving creëert voor verbetering en concurrentiekracht. Dit stelt bedrijven in staat op data gebaseerde beslissingen te nemen die hun processen verbeteren en voldoen aan de veranderende marktvraag en consumentenvoorkeuren.

PIC heeft altijd prioriteit gegeven aan vleeskwaliteit als een kernonderdeel van haar missie. Wij blijven investeren in onderzoek, genetische innovaties en wereldwijde programma’s zoals het Compass-programma om onafhankelijke referenties voor kwaliteitsverbetering te bieden. Het programma ondersteunt niet alleen concurrentiebenchmarking, maar biedt ook bruikbare inzichten voor verwerkers die hun operationele praktijken willen verfijnen en de hoogste normen voor varkensvleesproductie willen behalen.

De toekomst
PIC blijft zich inzetten om meer bedrijven wereldwijd te helpen hun kwaliteitsnormen te verhogen via het Pork Quality Compass-programma. Door de grenzen van wat mogelijk is in vleeskwalteit te verleggen wil PIC nieuwe criteria voo

Overige berichten

Terugblik: 19e Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid

Microbioom van de darm speelt op vele vlakken een rol Wetenschappers komen er steeds meer achter dat het microbioom van de darmen – of het nu gaat om dat van de mens of dat van het varken – enorm belangrijk is op zowel het fysieke als het mentale vlak. Er zijn ook veel raakvlakken tussen mens en varken: zoveel werd dinsdag wel duidelijk tijdens het 19e Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheidszorg.
Lees meer

Depop - repop: terugkijken met Mark Steentjes

Meerdere klanten hebben inmiddels succesvolle depop-repop op hun bedrijf ingezet. Zo ook Mark Steentjes uit het Gelderse Etten. Tijdens het Symposium Hogere Varkensgezondheid vertelde hij al hoe dat op zijn bedrijf succesvol uitgepakt heeft. Klik op onderstaande link voor de video waar Mark een blik in zijn stal toont en vertelt over zijn werkplezier en het hogere rendement.  
Lees meer

Dutch Pork & Poultry Hardenberg en Euro Tier 2024

We kijken terug op succesvolle en drukbezochte dagen in Hardenberg en Hannover. Onze relaties wisten ons goed te vinden en er zijn vele prettige gesprekken geweest. Het delen van innovaties en kennis van PIC blijft zoals altijd een speerpunt binnen ons bedrijf. Tot volgend jaar 15 en 16 oktober in Den Bosch waar we u hopen te ontmoeten tijdens de volgende editie van Dutch Pork & Poultry.  
Lees meer