PIC800: robuuste beer met buitengewoon hoge groei

Publicatiedatum: 05-02-2023

Wilt u robuuste biggen met een efficiënte groei? Dan is de PIC800-beer de beste keuze voor u. Van origine een Deense Duroc die al jaren mee draait in PIC-fokprogramma.

Door een sterke uitbreiding van de populatie, zijn er grote stappen vooruit gemaakt in de fokkerij. Onderdeel van het fokprogramma is dat er van topfokberen nakomelingen in de praktijk worden getest (GNX bred). Hierdoor kan er veel nauwkeuriger geselecteerd worden op lagere uitval en robuustheid van het varken.

De PIC800 wordt naast een hoge groei gefokt op een betere bigoverleving in de stal. Dat levert vermeerderaars meer gebruiksgemak en meer rendement op.

Wat maakt deze beer zo winstgevend?
- Buitengewoon hoge groei
- Excellente voerconversie
- Hoge bigoverleving
- Hoge uniformiteit
- Full value pigs
- Uitzonderlijke vleeskwaliteit

Overige berichten

Optimale adaptatie opfokgelten; hanteer een langere cooldown periode!

Bij het introduceren van opfokgelten in een zeugenstapel is een goede adaptatie noodzakelijk om de gezondheid van de gelten gelijk te krijgen met de gezondheidsstatus van de zeugen.  Dit is van belang bij externe aankoop van opfokgelten, maar óók bij de introductie van opfokgelten vanuit eigen aanfok.
Lees meer

Duurzame berenkeuzes in de biologische varkenshouderij: PIC 800, PIC 408 & PIC410

Een weloverwogen keuze van beren is de hoeksteen van succes in de biologische varkenshouderij, met een directe impact op het welzijn van de dieren en de kwaliteit van het eindproduct. Deze beslissing heeft uiteraard ook aanzienlijke invloed op het dierenwelzijn, de efficiëntie, de kwaliteit van het vlees en de algehele duurzaamheid van het bedrijf. Drie populaire berenopties die vaak worden overwogen zijn de PIC 800, de PIC 408 en de PIC 410.
Lees meer

Varkenshouder Mark Steentjes tevreden over depop-repop

‘Ik had het veel eerder moeten doen’ In december 2021 is Mark Steentjes uit het Gelderse Etten opgestart met een nieuwe zeugenstapel. De varkenshouder kijkt twee jaar later terug op een geslaagde operatie. “Ik had het alleen veel eerder moeten doen.”
Lees meer