PIC800: robuuste beer met buitengewoon hoge groei

Publicatiedatum: 05-02-2023

Wilt u robuuste biggen met een efficiënte groei? Dan is de PIC800-beer de beste keuze voor u. Van origine een Deense Duroc die al jaren mee draait in PIC-fokprogramma.

Door een sterke uitbreiding van de populatie, zijn er grote stappen vooruit gemaakt in de fokkerij. Onderdeel van het fokprogramma is dat er van topfokberen nakomelingen in de praktijk worden getest (GNX bred). Hierdoor kan er veel nauwkeuriger geselecteerd worden op lagere uitval en robuustheid van het varken.

De PIC800 wordt naast een hoge groei gefokt op een betere bigoverleving in de stal. Dat levert vermeerderaars meer gebruiksgemak en meer rendement op.

Wat maakt deze beer zo winstgevend?
- Buitengewoon hoge groei
- Excellente voerconversie
- Hoge bigoverleving
- Hoge uniformiteit
- Full value pigs
- Uitzonderlijke vleeskwaliteit

Overige berichten

Welkom op onze stand tijdens de Dutch Pork Expo

Varkenshouders zijn weer van harte welkom op de Dutch Pork Expo. Op 14 en 15 februari 2023 vindt de beurs plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.
Lees meer

Veel keuze aan fokkerijonderwerpen voor een informatiebijeenkomst

PIC-NL en Next Genetix bieden groepen varkenshouders en werknemers, studieclubs en andere groepen geïnteresseerden verschillende mogelijkheden voor invulling van een middag- of avondprogramma. Er is een grote keuze aan onderwerpen die we aanbieden. Daarbij maken we gebruik van de kennis en ervaring die we als PIC-NL en Next Genetix samen hebben.
Lees meer

Saskia Bloemhof: ‘Camera scoort varken beter dan mens’

De internationale fokkerijorganisatie PIC past digitale selectie toe in de bepaling van fokwaarden. “Met de juiste software zijn de mogelijkheden oneindig”, zegt Genetic Services Director, Saskia Bloemhof. Zij verwacht dat in de toekomst elke fokker een camera in de stal heeft.
Lees meer