PIC800: robuuste beer met buitengewoon hoge groei

Publicatiedatum: 05-02-2023

Wilt u robuuste biggen met een efficiënte groei? Dan is de PIC800-beer de beste keuze voor u. Van origine een Deense Duroc die al jaren mee draait in PIC-fokprogramma.

Door een sterke uitbreiding van de populatie, zijn er grote stappen vooruit gemaakt in de fokkerij. Onderdeel van het fokprogramma is dat er van topfokberen nakomelingen in de praktijk worden getest (GNX bred). Hierdoor kan er veel nauwkeuriger geselecteerd worden op lagere uitval en robuustheid van het varken.

De PIC800 wordt naast een hoge groei gefokt op een betere bigoverleving in de stal. Dat levert vermeerderaars meer gebruiksgemak en meer rendement op.

Wat maakt deze beer zo winstgevend?
- Buitengewoon hoge groei
- Excellente voerconversie
- Hoge bigoverleving
- Hoge uniformiteit
- Full value pigs
- Uitzonderlijke vleeskwaliteit

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer