PRRS resistent varken

Publicatiedatum: 01-09-2020

In 2015 presenteerde PIC hét PRRS resistente varken. Samen met wetenschappers van de Universiteit van Missouri is PIC er in geslaagd om varkens resistent te maken voor PRRS. Dit is gelukt door een kleine knip aan te brengen in het CD163 gen van deze varkens.

Hiermee zijn de dieren niet langer vatbaar voor PRRS. Bij deze techniek wordt er geen vreemd DNA toegevoegd, maar slechts een heel klein stukje uit het DNA geknipt. Dat ligt veel minder gevoelig dan gentechnieken waarbij soortvreemd DNA wordt toegevoegd. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de toelating van deze dieren tot de markt. Helaas kan dit door de huidige beperkende regelgeving in West Europa nog wel even duren.

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer