Start bouw zeugenstal subfokbedrijf Elite varkens Diessen

Publicatiedatum: 02-03-2022

Een zeugenstal voor 900 zeugen is in aanbouw in Diessen. Subfokbedrijf Elite varkens Diessen bouwt hier een SPF-locatie voor de opfok van Camborough gelten. Andere bijzonderheden zijn de kraamopfokhokken en diverse duurzaamheidsmaatregelen. 

Het doel is om de gehele productie en opfok van de Camborough dieren onder één dak te plaatsen. De transportbewegingen én daarmee het risico op binnenslepen van ziektes worden zo tot een minimum beperkt.

Hergebruik materialen
Bij de bouw is veel materiaal dat afkomstig is van stoppende varkensbedrijven, hergebruikt. De stal is uitgerust met energiebesparende maatregelen zoals warmtepompen en warmteterugwinning vanuit de luchtwassers. Conditionering en zuivering van de inkomende lucht en een lichtstraat voor het binnenlaten van daglicht. De kraamafdelingen zijn uitgerust met kraamopfokhokken.

Camborough
De Camborough is een doorontwikkelde zeug. Deze zeug heeft zich inmiddels bewezen. De geltjes groeien uit tot robuuste zeugen die biggen met een hoog geboortegewicht werpen. De uitval voor spenen is laag en de biggen hebben goede vleesvarkenseigenschappen.
Nu al levert Elite Varkens Camborough, die afkomstig zijn van het SFP-bedrijf in Duitsland. De productie daar wordt overgezet naar Diessen. Plus dat er een uitbreiding is van het aantal zeugen naar 900. De nieuwe stal zal in de zomer van 2022 worden bevolkt.

Meer informatie: info@nextgenetix.nl

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer