Stijgende biggenprijs geeft ruimte voor depop-repop

Publicatiedatum: 19-12-2022

De huidige markt van stijgende biggenprijzen geeft vermeerderaars meer financiële armslag. Het maakt een verdere ontwikkeling van het bedrijf mogelijk bijvoorbeeld door de diergezondheid structureel te verhogen. Dit is hét moment om over depop-repop met SPF-dieren na te denken en met elkaar in gesprek te gaan.

Belangrijke voordelen van depop-repop zijn naast de hogere gezondheidsstatus vooral:

  • Werkplezier, door minder enten en meer gezonde dieren
  • Financiële zekerheid door betere afzet; met name door de hogere kwaliteit van de biggen
  • Jongere zeugenstapel; hoger biggengewicht en een beter vleesvarken

Goede voorbereiding
Depop-repop vergt een goede voorbereiding en begeleiding om het tot een succes te maken. Denk aan een tijdsplanning, structurele aanpassingen op het bedrijf, herbevolking en aanpassingen in de bedrijfsvoering om ziekte-insleep te voorkomen.

Veel ervaring met depop-repop
Next Genetix – PIC-NL hebben de afgelopen jaren meerdere subfok- en vermeerderingsbedrijven bedrijven begeleid. De bedrijven hebben op succesvolle wijze een depop-repop gedaan met onze PIC-genetica.

Handboek beschikbaar
Onze tips en tricks rondom depop-repop hebben we verwerkt in een praktische handboek. Het bevat een tijdslijn voor depop-repop en een financiële haalbaarheidsanalyse. Tevens gaat het in op het behoud van de SPF-status voor de langere termijn.
Voor meer informatie: bel een van onze medewerkers of vraag naar ons handboek depop-repop.

 

Overige berichten

Update nieuwbouw PIC-stal Diessen

In Diessen bouwt PIC-NL het nieuwe subfokbedrijf Elite varkens. Dit bedrijf wordt een SPF-locatie voor de opfok van Camborough 'new generation' gelten; een kruisingsproduct van PIC Lijn 03 (Large White) en PIC Lijn 04  (Deense Landras).
Lees meer

Kennismaken met Marc Schuttevaar

Mijn naam is Marc Schuttevaar. Ik ben 28 jaar en woon in het Twentse Vriezenveen. Ik heb Livestock Management gestudeerd aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Tijdens deze studie was ik al werkzaam bij vermeerderingsbedrijf Elite Molenaarsfokbedrijf in Markelo. Hier heb ik met veel plezier gewerkt met PIC-NL en Next Genetix.
Lees meer

Topresultaten bij kruisen Danic- en Camborough-zeugen

“Onze Camborough-zeugen geven niet de meeste biggen, maar zeker wel de beste vleesvarkens”, vertellen zeugenhouders in Pig Business. “Door deze zeugen te combineren met Deense zeugen - die bekend staan om het groot aantal levend geboren biggen - hebben we het beste van beide gecombineerd.”
Lees meer