Stijgende biggenprijs geeft ruimte voor depop-repop

Publicatiedatum: 19-12-2022

De huidige markt van stijgende biggenprijzen geeft vermeerderaars meer financiële armslag. Het maakt een verdere ontwikkeling van het bedrijf mogelijk bijvoorbeeld door de diergezondheid structureel te verhogen. Dit is hét moment om over depop-repop met SPF-dieren na te denken en met elkaar in gesprek te gaan.

Belangrijke voordelen van depop-repop zijn naast de hogere gezondheidsstatus vooral:

  • Werkplezier, door minder enten en meer gezonde dieren
  • Financiële zekerheid door betere afzet; met name door de hogere kwaliteit van de biggen
  • Jongere zeugenstapel; hoger biggengewicht en een beter vleesvarken

Goede voorbereiding
Depop-repop vergt een goede voorbereiding en begeleiding om het tot een succes te maken. Denk aan een tijdsplanning, structurele aanpassingen op het bedrijf, herbevolking en aanpassingen in de bedrijfsvoering om ziekte-insleep te voorkomen.

Veel ervaring met depop-repop
Next Genetix – PIC-NL hebben de afgelopen jaren meerdere subfok- en vermeerderingsbedrijven bedrijven begeleid. De bedrijven hebben op succesvolle wijze een depop-repop gedaan met onze PIC-genetica.

Handboek beschikbaar
Onze tips en tricks rondom depop-repop hebben we verwerkt in een praktische handboek. Het bevat een tijdslijn voor depop-repop en een financiële haalbaarheidsanalyse. Tevens gaat het in op het behoud van de SPF-status voor de langere termijn.
Voor meer informatie: bel een van onze medewerkers of vraag naar ons handboek depop-repop.

 

Overige berichten

Save the date! Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid!

Dinsdag 1 oktober aanstaande vindt het 19e Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid plaats. Het thema luidt: “Topsport en Darmgezondheid – Met Beestjes naar de Top!” We hebben voor u, als varkenshouder, een boeiend programma samengesteld met als doel uw bedrijf naar een hoger (gezondheid) niveau te tillen. Voor meer informatie en om u aan te melden, klik dan op onderstaande link. Let op: er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden Praktijksymposium
Lees meer

PIC-genetica vermindert de uitstoot van broeikasgassen bij Europese varkensvleesproducten met 7,7%.

Een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat verbeterde varkensgenetica kan bijdragen aan een duurzamere productie van varkensvlees in Europa. Dit onderzoek, uitgevoerd door PIC in samenwerking met milieumodelleringsdeskundige Dr. Greg Thoma, toont aan dat het gebruik van volledige PIC-genetica bij varkens leidt tot een vermindering van 7,7% in broeikasgasemissies vergeleken met het Europese gemiddelde. Bovendien kunnen jaarlijkse genetische verbeteringen leiden tot een extra reductie van 0,66% in emissies. Deze bevindingen zijn gebaseerd op een gedetailleerde levenscyclusanalyse (LCA), die voldoet aan internationale normen (ISO 14040, 14044 en 14067), wat de betrouwbaarheid van de resultaten versterkt.
Lees meer

Sander ter Braak van Reuling Intervar over de PIC 408: ‘Duitsland is een vleesland, daar hoort een vleesrijk type bij’

Een aantal Duitse slachterijen heeft de uitbetaling aangepast om meer zware, bespierde varkens aan de slachthaak te krijgen. Dat is in Nederland niet onopgemerkt gebleven. Het biedt nog meer kansen voor de PIC 408, de Piétrain eindbeer van PIC, aldus Sander ter Braak van Reuling Intervar.
Lees meer