Topresultaten bij kruisen Danic- en Camborough-zeugen

Publicatiedatum: 06-07-2023


“Onze Camborough-zeugen geven niet de meeste biggen, maar zeker wel de beste vleesvarkens”, vertellen zeugenhouders in Pig Business. “Door deze zeugen te combineren met Deense zeugen - die bekend staan om het groot aantal levend geboren biggen - hebben we het beste van beide gecombineerd.”

Grotere worp
Marc van Erp, varkenshouder in St. Oedenrode en één van de eerste gebruikers van de kruising, is enthousiast. “Het aantal levend geboren biggen steeg binnen twee jaar van 14,5 naar 16,3 biggen per worp. Ook groeien de opfokgelten opvallend harder dan verwacht.”

Duidelijk sterker beenwerk
Ook Jan Vogels, zeugenhouder in Erp, ziet de voordelen van de kruising terug in zijn stallen. “Mijn Deense zeugen gaven veel levend geboren biggen, maar de robuustheid van de zeugen bleef achter. Sinds ik de 02- en 03-lijn van PIC in de rotatie heb opgenomen, hebben de zeugen duidelijk sterker beenwerk en komen kreupele varkens nauwelijks meer voor.”

Meer weten over de kruising van Danic- en PIC-zeugen, en de ervaringen van Marc en Jan met deze kruising? Lees het hele artikel van Pig Business hier.

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer