Topresultaten bij kruisen Danic- en Camborough-zeugen

Publicatiedatum: 06-07-2023


“Onze Camborough-zeugen geven niet de meeste biggen, maar zeker wel de beste vleesvarkens”, vertellen zeugenhouders in Pig Business. “Door deze zeugen te combineren met Deense zeugen - die bekend staan om het groot aantal levend geboren biggen - hebben we het beste van beide gecombineerd.”

Grotere worp
Marc van Erp, varkenshouder in St. Oedenrode en één van de eerste gebruikers van de kruising, is enthousiast. “Het aantal levend geboren biggen steeg binnen twee jaar van 14,5 naar 16,3 biggen per worp. Ook groeien de opfokgelten opvallend harder dan verwacht.”

Duidelijk sterker beenwerk
Ook Jan Vogels, zeugenhouder in Erp, ziet de voordelen van de kruising terug in zijn stallen. “Mijn Deense zeugen gaven veel levend geboren biggen, maar de robuustheid van de zeugen bleef achter. Sinds ik de 02- en 03-lijn van PIC in de rotatie heb opgenomen, hebben de zeugen duidelijk sterker beenwerk en komen kreupele varkens nauwelijks meer voor.”

Meer weten over de kruising van Danic- en PIC-zeugen, en de ervaringen van Marc en Jan met deze kruising? Lees het hele artikel van Pig Business hier.

Overige berichten

Terugblik: 19e Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid

Microbioom van de darm speelt op vele vlakken een rol Wetenschappers komen er steeds meer achter dat het microbioom van de darmen – of het nu gaat om dat van de mens of dat van het varken – enorm belangrijk is op zowel het fysieke als het mentale vlak. Er zijn ook veel raakvlakken tussen mens en varken: zoveel werd dinsdag wel duidelijk tijdens het 19e Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheidszorg.
Lees meer

Depop - repop: terugkijken met Mark Steentjes

Meerdere klanten hebben inmiddels succesvolle depop-repop op hun bedrijf ingezet. Zo ook Mark Steentjes uit het Gelderse Etten. Tijdens het Symposium Hogere Varkensgezondheid vertelde hij al hoe dat op zijn bedrijf succesvol uitgepakt heeft. Klik op onderstaande link voor de video waar Mark een blik in zijn stal toont en vertelt over zijn werkplezier en het hogere rendement.  
Lees meer

Dutch Pork & Poultry Hardenberg en Euro Tier 2024

We kijken terug op succesvolle en drukbezochte dagen in Hardenberg en Hannover. Onze relaties wisten ons goed te vinden en er zijn vele prettige gesprekken geweest. Het delen van innovaties en kennis van PIC blijft zoals altijd een speerpunt binnen ons bedrijf. Tot volgend jaar 15 en 16 oktober in Den Bosch waar we u hopen te ontmoeten tijdens de volgende editie van Dutch Pork & Poultry.  
Lees meer