Update nieuwbouw PIC-stal Diessen

Publicatiedatum: 16-12-2022


In Diessen bouwt PIC-NL het nieuwe subfokbedrijf Elite varkens. Dit bedrijf wordt een SPF-locatie voor de opfok van Camborough 'new generation' gelten; een kruisingsproduct van PIC Lijn 03 (Large White) en PIC Lijn 04  (Deense Landras).

De bouw bevindt zich in een vergevorderd stadium. De eerste zuivere PIC Lijn 03 gelten liggen zelfs al in de naastgelegen, bestaande opfokstal. Daarnaast worden Top PIC lijn 03 zeugen binnenkort aangevoerd vanuit de Duitse vestiging van Elite varkens BV.

Kraam-opfokhokken
Het dak waaronder de gehele productie en opfok van de Camborough 'new generation' dieren plaatsvindt, is nu volledig dicht. De drachtstal zal binnen enkele weken in gebruik genomen worden. Op dit moment wordt de inventaris van de kraam-opfokhokken gemonteerd, ook deze hokken zijn snel gebruiksklaar. De eerste dieren zijn gedekt, wat betekent dat de eerste biggen in februari 2023 komen.

 

Duurzame warmtepomp
Als onderdeel van de vele energiebesparende maatregelen in de stal zal, naast luchtwassers, ook een warmtepomp worden geïnstalleerd. Uit het water dat retour komt van de luchtwasser, zal hiermee warmte teruggewonnen worden. De ingebruikname van deze warmtepomp staat voor de komende weken gepland.

 

 

Overige berichten

Optimale adaptatie opfokgelten; hanteer een langere cooldown periode!

Bij het introduceren van opfokgelten in een zeugenstapel is een goede adaptatie noodzakelijk om de gezondheid van de gelten gelijk te krijgen met de gezondheidsstatus van de zeugen.  Dit is van belang bij externe aankoop van opfokgelten, maar óók bij de introductie van opfokgelten vanuit eigen aanfok.
Lees meer

Duurzame berenkeuzes in de biologische varkenshouderij: PIC 800, PIC 408 & PIC410

Een weloverwogen keuze van beren is de hoeksteen van succes in de biologische varkenshouderij, met een directe impact op het welzijn van de dieren en de kwaliteit van het eindproduct. Deze beslissing heeft uiteraard ook aanzienlijke invloed op het dierenwelzijn, de efficiëntie, de kwaliteit van het vlees en de algehele duurzaamheid van het bedrijf. Drie populaire berenopties die vaak worden overwogen zijn de PIC 800, de PIC 408 en de PIC 410.
Lees meer

Varkenshouder Mark Steentjes tevreden over depop-repop

‘Ik had het veel eerder moeten doen’ In december 2021 is Mark Steentjes uit het Gelderse Etten opgestart met een nieuwe zeugenstapel. De varkenshouder kijkt twee jaar later terug op een geslaagde operatie. “Ik had het alleen veel eerder moeten doen.”
Lees meer