Update nieuwbouw PIC-stal Diessen

Publicatiedatum: 16-12-2022


In Diessen bouwt PIC-NL het nieuwe subfokbedrijf Elite varkens. Dit bedrijf wordt een SPF-locatie voor de opfok van Camborough 'new generation' gelten; een kruisingsproduct van PIC Lijn 03 (Large White) en PIC Lijn 04  (Deense Landras).

De bouw bevindt zich in een vergevorderd stadium. De eerste zuivere PIC Lijn 03 gelten liggen zelfs al in de naastgelegen, bestaande opfokstal. Daarnaast worden Top PIC lijn 03 zeugen binnenkort aangevoerd vanuit de Duitse vestiging van Elite varkens BV.

Kraam-opfokhokken
Het dak waaronder de gehele productie en opfok van de Camborough 'new generation' dieren plaatsvindt, is nu volledig dicht. De drachtstal zal binnen enkele weken in gebruik genomen worden. Op dit moment wordt de inventaris van de kraam-opfokhokken gemonteerd, ook deze hokken zijn snel gebruiksklaar. De eerste dieren zijn gedekt, wat betekent dat de eerste biggen in februari 2023 komen.

 

Duurzame warmtepomp
Als onderdeel van de vele energiebesparende maatregelen in de stal zal, naast luchtwassers, ook een warmtepomp worden geïnstalleerd. Uit het water dat retour komt van de luchtwasser, zal hiermee warmte teruggewonnen worden. De ingebruikname van deze warmtepomp staat voor de komende weken gepland.

 

 

Overige berichten

Stijgende biggenprijs geeft ruimte voor depop-repop

De huidige markt van stijgende biggenprijzen geeft vermeerderaars meer financiële armslag. Het maakt een verdere ontwikkeling van het bedrijf mogelijk bijvoorbeeld door de diergezondheid structureel te verhogen. Dit is hét moment om over depop-repop met SPF-dieren na te denken en met elkaar in gesprek te gaan.
Lees meer

Kennismaken met Marc Schuttevaar

Mijn naam is Marc Schuttevaar. Ik ben 28 jaar en woon in het Twentse Vriezenveen. Ik heb Livestock Management gestudeerd aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Tijdens deze studie was ik al werkzaam bij vermeerderingsbedrijf Elite Molenaarsfokbedrijf in Markelo. Hier heb ik met veel plezier gewerkt met PIC-NL en Next Genetix.
Lees meer

Topresultaten bij kruisen Danic- en Camborough-zeugen

“Onze Camborough-zeugen geven niet de meeste biggen, maar zeker wel de beste vleesvarkens”, vertellen zeugenhouders in Pig Business. “Door deze zeugen te combineren met Deense zeugen - die bekend staan om het groot aantal levend geboren biggen - hebben we het beste van beide gecombineerd.”
Lees meer