Varkenssymposium verplaatst naar 19 april

Publicatiedatum: 23-12-2021


Op 19 april 2022 vindt het 16de Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid plaats. Het thema is ’Trots zijn op een gezonde varkenshouderij’. Boerderij organiseert dit evenement samen met PIC Nederland en Coppens Diervoeding.

Leo den Hartog, onderzoeksdirecteur bij Nutreco en bijzonder hoogleraar diervoeding bij Wageningen UR zal ingaan op innovaties toen, nu en in de toekomst. In vakinhoudelijke kennis- en inspiratiesessies over de toekomst van varkensbedrijven spreken dierenartsen, varkenshouders en onderzoekers. Benno Schildkamp, voetballend ondernemer, sluit de dag af.

Tijdens het praktijksymposium spreek je vakgenoten en krijg je een kijkje in de keuken van bedrijven uit de varkenssector.

Aanmelden kan hier https://www.boerderij.nl/hogere-varkensgezondheidsdag-aanmelden

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer