'We hebben nooit discussie over gezondheid'

Publicatiedatum: 08-04-2022


Het subfokbedrijf van Frank, Bianca en zoon Tom van de Pavert was in 2011 één van de eerste subfokbedrijven in Nederland met de hoogste gezondheidsstatus. De varkenshouders zijn destijds gestart met een volledig ziektevrije varkensstapel en het lukt nog steeds om dat vast te houden. “Het kost discipline en inspanning, maar levert veel op”, vertelt Tom van de Pavert.

Al sinds 2011 is het weren van ziektekiemen speerpunt op het bedrijf van Van de Pavert. Toen besloten de varkenshouders het roer om te gooien en middels depop-repop te starten met een compleet nieuwe zeugenstapel vrij van nycoplasma, APP en PRRS. Optimale biosecurity moest de risico’s van insleep vervolgens minimaliseren; dit na zes weken leegstand en een grondige reiniging en ontsmetting van de stallen. “Destijds kwam er in Nederland steeds meer vraag naar de Deense genetica. Van fokkerij-organisatie Next Genetix kregen we toen de vraag of we voor hen zeugen wilden gaan fokken. “Ik had daar zelf veel vertrouwen in”, vertelt Frank. 

Lees hier het complete artikel over Subfokbedrijf Van de Pavert, gepubliceerd in Varkensbedrijf.

Overige berichten

Overige berichten

Gratis kaarten voor Intensieve Veehouderij Beurs Papendal

Dinsdag 10 tot en met donderdag 12 mei is de Intensieve Veehouderij Beurs in Arnhem. Next Genetix en PIC-NL zijn als standhouders aanwezig tijdens deze nieuwe beurs. Gratis entreekaarten zijn hier te bestellen. 
Lees meer

Structuur in de geltenopfok resulteert in hoog afbigpercentage

Molenaars Fokbedrijf in Markelo heeft 3000 zeugen. Het bedrijf werkt met Camborough-opfokgelten van het subfokbedrijf Elite Varkens in Diessen. “De structuur in de geltenopfok is leidend”, zegt Marc Schuttevaar.
Lees meer

Nieuwe zeugenstal subfokbedrijf Elite varkens Diessen

Een zeugenstal voor 900 zeugen is in aanbouw in Diessen. Subfokbedrijf Elite varkens Diessen bouwt hier een SPF-locatie voor de opfok van Camborough gelten. Andere bijzonderheden zijn de kraamopfokhokken en diverse duurzaamheidsmaatregelen. Komende zomer is de stal gereed.
Lees meer