Nieuws

PIC®800: nieuwe eindbeer voor marktconcept Varken op z'n Best

De PIC®800 is de beste beerkeuze voor varkenshouders die eigenschappen als robuustheid en efficiënte groei hoog in het vaandel hebben staan. De PIC®800  wordt naast toename van de groei gefokt op een betere overleving in de stal. Dit verhoogt het gebruiksgemak en rendement voor de varkenshouder.  
Lees meer

Camborough Next Generation: lagere zeugenuitval dan het landelijk gemiddelde!

Bij het kiezen van de juiste zeug is de doelstelling de beste resultaten te behalen. Zeugenuitval is één van de harde parameters die voor topresultaten zorgt en ook laat zien hoe gezond een zeugenstapel is. In onderstaande grafiek worden de uitvalspercentages vergeleken tussen de Camborough Next Generation en het landelijk gemiddelde. Het laat zien waarom deze zeug dé juiste keuze is voor uw succes.
Lees meer

Topresultaten bij kruisen Danic- en Camborough-zeugen

“Onze Camborough-zeugen geven niet de meeste biggen, maar zeker wel de beste vleesvarkens”, vertellen zeugenhouders in Pig Business. “Door deze zeugen te combineren met Deense zeugen - die bekend staan om het groot aantal levend geboren biggen - hebben we het beste van beide gecombineerd.”
Lees meer

Prestaties in de praktijk als basis voor genetische vooruitgang

Fokkerij-organisatie PIC zet voor de fokwaardeschatting voor zowel beren- als zeugenlijnen in op gegevens van commerciële bedrijven. “Door data hieruit te combineren met data uit de kernfokkerij krijgen we een nauwkeurigere fokwaardeschatting en kunnen we betere selectiebeslissingen maken”, vertelt PIC-geneticus Saskia Bloemhof-Abma. “Zeker als het gaat om vitaliteit en robuustheid merken we de voordelen hiervan."  
Lees meer

Beter rendement door planmatige inzet gelten

Een goede geltenopfok is van groot belang voor de latere prestaties van de dieren. Gaat het mis in de opfokperiode, dan kan dit leiden tot vruchtbaarheidsproblemen op latere leeftijd. En is daarmee een onverwachtse kostenpost. Het is daarom van belang om een planmatige aanpak te hanteren om de gelten op het juiste moment te kunnen insemineren.
Lees meer

Stal krijgt tweede leven op SPF-fokbedrijf

Op de locatie van fokbedrijf Elite Varkens/PIC-NL in Diessen wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe zeugenstal. Op deze locatie brengt Elite voor PIC al jaren de fokgelten groot en  worden hier de “Cambourough next generation” zeugen geboren. Bijzonder is dat de stal gerecycled is; dus elders gedemonteerd en opnieuw gebouwd. De zonen van de directeuren van PIC-NL hebben de operatie geleid: Joep van der Meijden en Ruud Welvaarts.
Lees meer

Samen aan de slag met lange staarten

Het stelselmatig couperen van staarten bij biggen mag in 2030 niet meer. Ondanks dat er al enorm veel onderzoek gedaan is zijn veel varkenshouders nog niet klaar om de staarten van de varkens lang te laten. Daarom is het project ’Het kompas naar een lange varkensstaart’ gestart. Dit is een samenwerking van POV, Booijink Veevoeders, dierenartsenpraktijk Lintjeshof, PIC-NL en VKON. In dit project gaan varkenshouders samen op zoek naar praktische oplossingen om staartbijten te verminderen en te voorkomen. Het doel is om in studiegroepen thema’s als diergezondheid, huisvesting, klimaat, voeding, genetica en management te bespreken. Doe je mee? Meld je dan hier aan.  
Lees meer

Welkom op onze stand tijdens de Dutch Pork Expo

Varkenshouders zijn weer van harte welkom op de Dutch Pork Expo. Op 14 en 15 februari 2023 vindt de beurs plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.
Lees meer

Veel keuze aan fokkerijonderwerpen voor een informatiebijeenkomst

PIC-NL en Next Genetix bieden groepen varkenshouders en werknemers, studieclubs en andere groepen geïnteresseerden verschillende mogelijkheden voor invulling van een (mid)dag- of avondprogramma. Er is een grote keuze aan onderwerpen die we aanbieden. Daarbij maken we gebruik van de kennis en ervaring die we als PIC-NL en Next Genetix samen hebben.
Lees meer