Nieuws

Hij ging er helemaal voor, voor alles en iedereen

Zaterdag 20 augustus is Marcel Giesen op 51-jarige leeftijd overleden.  
Lees meer

Een kijkje in de stal bij zeugenhouderij Van de Wolfshaar in Aalten

Het familiebedrijf van Van de Wolfshaar heeft twee locaties in Vragender en Aalten. De zeugenhouderij produceert hun eigen fokzeugjes met behulp van de zuivere lijnen van Next Genetix. Afgelopen jaar heeft de familie het bedrijf uitgebreid en hebben ze besloten om de gehele zeugenstapel te vernieuwen met dieren met de allerhoogste gezondheidsstatus en het hoogste genetisch potentieel. In deze video zet ondernemer Erwin van de Wolfshaar de staldeuren open voor een blik op zijn toekomstgerichte bedrijf. Kijk je mee?   
Lees meer

Gratis kaarten voor Intensieve Veehouderij Beurs Papendal

Dinsdag 10 tot en met donderdag 12 mei is de Intensieve Veehouderij Beurs in Arnhem. Next Genetix en PIC-NL zijn als standhouders aanwezig tijdens deze nieuwe beurs. Gratis entreekaarten zijn hier te bestellen. 
Lees meer

Structuur in de geltenopfok resulteert in hoog afbigpercentage

Molenaars Fokbedrijf in Markelo heeft 3000 zeugen. Het bedrijf werkt met Camborough-opfokgelten van het subfokbedrijf Elite Varkens in Diessen. “De structuur in de geltenopfok is leidend”, zegt Marc Schuttevaar.
Lees meer

Nieuwe zeugenstal subfokbedrijf Elite varkens Diessen

Een zeugenstal voor 900 zeugen is in aanbouw in Diessen. Subfokbedrijf Elite varkens Diessen bouwt hier een SPF-locatie voor de opfok van Camborough gelten. Andere bijzonderheden zijn de kraamopfokhokken en diverse duurzaamheidsmaatregelen. Komende zomer is de stal gereed.
Lees meer

'We hebben nooit discussie over gezondheid'

Het subfokbedrijf van Frank, Bianca en zoon Tom van de Pavert was in 2011 één van de eerste subfokbedrijven in Nederland met de hoogste gezondheidsstatus. De varkenshouders zijn destijds gestart met een volledig ziektevrije varkensstapel en het lukt nog steeds om dat vast te houden. “Het kost discipline en inspanning, maar levert veel op”, vertelt Tom van de Pavert.
Lees meer

Start bouw zeugenstal subfokbedrijf Elite varkens Diessen

Een zeugenstal voor 900 zeugen is in aanbouw in Diessen. Subfokbedrijf Elite varkens Diessen bouwt hier een SPF-locatie voor de opfok van Camborough gelten. Andere bijzonderheden zijn de kraamopfokhokken en diverse duurzaamheidsmaatregelen.  Het doel is om de gehele productie en opfok van de Camborough dieren onder één dak te plaatsen. De transportbewegingen én daarmee het risico op binnenslepen van ziektes worden zo tot een minimum beperkt.
Lees meer

19 april: Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid

Op 19 april vindt weer het Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid plaats. Dit jaar aan de Noordkade in Veghel. Tijdens het praktijksymposium spreek je vakgenoten en krijg je een kijkje in de keuken van bedrijven in de varkenssector. Daarnaast volg je vakinhoudelijke kennis- en inspiratiesessies over de toekomst van varkenshouderijen. Meld je aan via www.boerderij.nl/hogere-varkensgezondheidsdag
Lees meer

Praktisch draaiboek depop-repop beschikbaar

Next Genetix heeft inmiddels veel ervaring met depop-repop zeugenbedrijven. Deze ervaring, samen met de tips en tricks van varkenshouders die deze sprong in een hogere varkensgezondheid al gerealiseerd hebben, is verwerkt in een praktisch draaiboek.
Lees meer