Nieuws

Transport en corona

In het huidige corona tijdperk is de voedselketen door de overheid aangemerkt als cruciaal. De agrarische sector is van vitaal belang voor de voedselvoorziening. Daarin speelt de fokkerij en het transport van dieren en sperma ook een belangrijke rol. Voor internationale transporten adviseren we u voor vertrek goed te checken of uw onderweg mogelijke problemen gaat ondervinden. Sommige landsgrenzen zijn gesloten voor personen, maar meestal wel open voor goederenvervoer. Wel kunnen aan de grens ongewenste wachttijden optreden. Op de website van Transport en Logistiek Nederland (TLN) kunt u de actuele stand van zaken vinden.
Lees meer

‘DANIC past goed in de Belgische en Nederlandse markt’

De DANIC verovert heel rap een serieuze positie in de wereldwijde varkenshouderij. Onder de vleugels van PIC krijgt deze van oorsprong Deense zeug volop kansen. Met topfokbedrijven in Denemarken, Ierland, Spanje, Amerika, Canada en Rusland is de populatie snel uitgebreid. “Ook China zal snel volgen”, weet PIC-geneticus Saskia Bloemhof-Abma. Samen met Next Genetix werkt zij hard aan het succes van DANIC in de Nederlandse en Belgische markt.
Lees meer

Volledig DNA van ruim 8.000 varkens in kaart gebracht

2,7 miljard basisparen in het genoom van een varken Genomic selection is inmiddels gemeengoed in de fokkerij. Waar bij traditionele genomic selection per varken zo’n 60.000 basisparen in kaart worden gebracht, worden er bij volledige genomic sequencing ongeveer 2,7 miljard basisparen per varken in beeld gebracht.
Lees meer

‘Next level in varkensfokkerij voor Next Genetix’

Bron: www.boerderij.nl Varkensfokkerijorganisatie Next Genetix wil met PIC de Danic-zeug SPF en HyCare in de markt zetten. Een interview met Marcel Giesen. Twee jaar na de breuk met de Deense fokkerijorganisatie Danbred en het aangaan van de samenwerking met PIC maakt Marcel Giesen van fokkerijorganisatie Next Genetix opnieuw de balans op. Met de drie pijlers kennis en advies, hoge gezondheid en de beste genetica is de koers voor de toekomst uitgestippeld.
Lees meer

Farm visit Denmark: Crossing borders for genetic cooperation

Bron: www.pigprogress.net Denmark’s breeding system has been going through a substantial change in recent years. One of the country’s nucleuses, Møllevang, decided to team up with genetics company PIC, offering its owner Niels Pedersen entirely new markets.
Lees meer

Bezoek onze stand tijdens de dutch pork expo

Op dinsdag 21 en woensdag 22 april is Next Genetix aanwezig bij de Dutch Pork Expo in Venray. U kunt onze stand, C120, beide dagen bezoeken tussen 14:00 en 22:00 uur. Graag vertellen wij u meer over onze DANIC® zeug, het PIC fokkerijprogramma, eigen aanfok en het werken aan een hogere varkensgezondheid. U bent van harte welkom! Team Next Genetix
Lees meer

Next Genetix nieuwe kennispartner Pig Business

Next Genetix start als kennispartner van Pig Business. Via artikelen op de kennispartnerpagina en plaatsing van deze artikelen in de nieuwsbrieven wil Next Genetix haar kennis delen met de lezers van PigBusiness.nl.
Lees meer

Zelf zeugen fokken vraagt serieuze aanpak

Hovawin BV, een bedrijf met 1.400 zeugen en 9.000 speenbiggen op twee locaties, koos in 2016 voor eigen aanfok van Danic zeugen. Via een rotatiekruising leveren de beste zeugen van stal de volgende generatie vermeerderings- en fokzeugen. Next Genetix begeleidt het proces, dat heel zorgvuldig wordt uitgevoerd. Selectie, opfok, administratie en adaptatie. “Als je het samen serieus aanpakt, dan lukt het goed om zelf zeugen te fokken”, zegt Marcel Höfkes. “Het bespaart ons kosten en verkleint het risico op insleep van ziekten.”
Lees meer

Primeur HyCare in fokkerij voor Next Genetix

De eerste varkensfokkerijorganisatie in Nederland die haar nek uitsteekt om te gaan voor HyCare is Next Genetix. “We blijven verbeteringen zoeken om ons extra te blijven onderscheiden op gezondheid en hygiëne”, zegt Marcel Giesen. De eerste fokker van SPF DANIC fokmateriaal, Frank van de Pavert, start binnenkort met de hygiëne-update van zijn bedrijf.
Lees meer