Nieuws

Ombouw naar SPF in volle gang

Er wordt volop gebouwd bij de familie van Boekel in Nederasselt. Met de komst van de zuivere lijns zeugen van het DANIC Landras schakelt het bedrijf over naar een SPF bedrijfsvoering. Daarmee gaat de productie van DANIC fokgelten van start. “Wij hebben in overleg met Next Genetix gekozen voor het allerbeste uitgangsmateriaal dat er beschikbaar is met de hoogste gezondheidsstatus. Dat zijn de dieren van topfokker Möllevang in Denemarken”, zegt Ruben van Boekel.
Lees meer

Extra subfokker voor groeiende vraag naar DANIC® fokgelten

De vraag naar DANIC® fokgelten groeit gestaag. Reden voor Next Genetix om met een nieuwe subfokker aan de slag te gaan om DANIC® fokgelten met een hoge gezondheid (SPF) te produceren. Tijdens de Dutch Pork Expo op 16 en 17 april wordt de nieuwe subfokker gepresenteerd. 
Lees meer

Meerwaarde van hoge gezondheid & depop-repop

Steeds meer vermeerderaars willen gelten van bedrijven met een hoger gezondheidsniveau dan dat ze op het eigen bedrijf hebben. Aanvoer van SPF-dieren leidt er toe dat de reeds aanwezige zeugen op het ontvangende bedrijf niet voortdurend tegen nieuwe besmettingen aanlopen. Hierdoor blijft de diergezondheid op het vermeerderingsbedrijf stabiel of zal zelfs verbeteren.
Lees meer

Nadieh Schleedoorn versterkt team Next Genetix

Onlangs is Nadieh Schleedoorn (31) uit Borculo het team van Next Genetix komen versterken. Nadieh gaat het team ondersteunen bij de bedrijfsbegeleiding. Zij heeft een agrarische opleiding afgerond en is als zelfstandige begeleider enkele jaren bij grote vermeerderaars werkzaam geweest. Ook liep zij stage in de Deense varkenshouderij.
Lees meer

Gezondheid verbeteren cruciaal voor biggenexport

De gezondheidsstatus zal meer en meer de opbrengstprijs van biggen gaan bepalen. Daarom is het van belang deze te monitoren en waar nodig bij te sturen. Volgens Kolpa levert het verhogen van de gezondheidsstatus flinke voordelen op in de technische prestaties van de dieren en niet te vergeten zorgt het voor afzetzekerheid en meer werkplezier bij de varkenshouder en zijn medewerkers.
Lees meer

PIC Geneticus Saskia Bloemhof over DANIC®

‘Deze hoogwaardige zuivere Deense foklijnen passen prima in ons pakket’ Als grootste fokkerijorganisatie van de wereld heeft PIC haar zinnen nadrukkelijk gezet op de West Europese markt. De Deense DANIC® genetica heeft zich hier bewezen en past daarmee prima in het totaalpakket dat PIC haar afnemers graag aanbiedt. “One size doesn’t fit all”, legt Bloemhof uit, die als geboren Friezin al enkele jaren in de VS woont. Zij geeft aan dat verschillende markten verschillende genetica vragen. “Voor ons reden om naast meerdere berenlijnen ook op meerdere zeugenlijnen in te zetten. De DANIC® zeug is een welkome aanvulling.”
Lees meer

Depop-repop; een grote stap, maar je krijgt er ongelofelijk veel voor terug

Via depop-repop en een grondige aanpak van het bedrijf naar de SPF status. Dat is voor veel varkenshouders een volgende stap naar een hogere varkensgezondheid. Maar hoe doe je dat? Frank van de Pavert en Arie van Ginkel delen hun ervaringen.
Lees meer

‘Goede zeugen vreten net zoveel als slechte’

Met fokkerijbegeleiding en genetica leggen wij vanuit Next Genetix samen met onze klanten een stevig fundament onder het zeugenbedrijf. “Goede zeugen vreten immers net zoveel als slechte. Alleen is het rendement van dit voer stukken beter. Dan kun je er toch beter voor zorgen dat je de allerbeste zeugen in de stal hebt”, legt Marcel Giesen van Next Genetix uit.
Lees meer

Belgische dealers kiezen voor Next Genetix

Twee grote Belgische varkensintegraties kiezen voor de aankoop van Deense genetica via fokkerijpartner Next Genetix. Per direct voeren ze DANIC® opfokgelten en DANIC® foksperma aan.
Lees meer