In memoriam Marcel Giesen

Publicatiedatum: 21-09-2022


15 mei 1971 – 20 augustus 2022

In 1997 deed Marcel zijn entrée als fokkerijadviseur bij Reuling Intervar. Met al wat jaren ervaring in de varkenshouderij op zak wilde hij zijn horizon verbreden. Mede door zijn tomeloze inzet was hij al snel een graag geziene adviseur bij klanten en de periferie. Ambitieus als hij was vertrok hij in 2006 om zich elders verder te ontwikkelen.

Na 6 jaar keerde Marcel weer terug bij de fokkerijtak van Reuling Intervar. Dit fokkerijgedeelte werd in 2015 Next Genetix. Hij solliciteerde naar de functie van accountmanager voor Deense genetica in Nederland en België. Dit bleek een schot in de roos: het bedrijf floreerde mede door de grote inzet en positieve instelling van Marcel. Toen Gerard Reuling zich in 2018 terugtrok uit het bedrijf was het dan ook een logisch gevolg dat Marcel samen met Otto de leiding kreeg over de onderneming.

Otto en Marcel vulden elkaar goed aan. Marcel zette zich daarbij met name in op de marketing van het bedrijf. Hij gaf onder andere presentaties bij agrarische opleidingen, begeleidde stagiaires, organiseerde zakenreizen en wanneer er een beurs was, was hij helemaal in zijn element. Otto en Marcel bouwden het bedrijf verder uit en in 2020 volgde de samenwerking met PIC-NL.

Mooie projecten kwamen op hun pad. Creatief als Marcel was, kwam hij met een oplossing voor ieder denkbaar probleem of tegenslag. Zijn positieve instelling, vrolijke lach en sociale karakter missen wij enorm.

Team Next Genetix en PIC-NL

 

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer