Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

Publicatiedatum: 19-03-2024

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.

Binnen deze context introduceerde PIC zo’n 6 jaar geleden het kwaliteitsconcept Profit+, dat de totale index van de beer als basis neemt. Profit + beren hebben gemiddeld 125 indexpunten. Profit + wordt vaak door gesloten bedrijven en handelaren ingezet om de kwaliteit van biggen en vooral ook vleesvarkens te verbeteren. Ook zeugenhouders die kwaliteitsbiggen willen leveren  kiezen voor Profit +.

Om nog beter te voldoen aan de vraag naar hoogwaardige biggen en vleesvarkens, heeft PIC onlangs het kwaliteitsconcept "Profit Max" geïntroduceerd. Profit Max beren hebben gemiddeld 145 indexpunten, waarbij de betrouwbaarheid van de index zeer hoog is dankzij de standaard opname van nakomelingenonderzoek in de indexberekeningen van PIC. Hierdoor biedt Profit Max een solide indicatie van de praktijkverwachtingen.

Profit Max garandeert:

  • De hoogste index met het hoogste rendement
  • Uitstekende mest- en slachteigenschappen
  • De beste afstemming op de marktvraag in combinatie met de juiste genetische lijn.

Voor zowel de PIC408 als de PIC800 biedt PIC, Profit Max aan.

Wilt u weten welk rendement een investering in Profit + of Profit Max voor uw bedrijf kan betekenen neem dan contact met onze accountmanagers op. 

Overige berichten

Erwin van de Wolfshaar kijkt terug op depop-repop

‘We zien nu hoeveel potentie gezonde dieren hebben’ Twee jaar geleden heeft Erwin van de Wolfshaar zijn zeugenlocatie in Aalten uitgebreid en opnieuw bevolkt. Ondanks dat hij PRRS niet buiten de deur kon houden, noemt hij de depop-repop een succes. Dusdanig dat hij het ook bij de andere zeugenlocatie van plan is. Het is vooral zoeken naar het juiste moment.
Lees meer

Landras van PIC 'beste van twee werelden'

Sinds enkele jaren werkt PIC aan het integreren van twee landrassen in één nieuwe lijn. Daarbij worden de positieve eigenschappen van L02 Engels Landras en L04 Danic landras optimaal benut. Het biedt de fokkerijorganisatie ook de mogelijkheid om sneller genetische vooruitgang te boeken. Varkenshouders gaan het verschil merken.
Lees meer

PIC onderzoekt het gedrag van varkens met behulp van digitale gedragsmetingen

Digitale gedragsmeting maakt het mogelijk om eigenschappen van varkens vast te leggen die voorheen moeilijk of onmogelijk te meten waren. Een recente studie onderzocht hoe deze gedragseigenschappen samenhangen met de groei en vleeskwaliteit van varkens én wat dit betekent voor de toekomst van varkensproductie.
Lees meer