Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

Publicatiedatum: 19-03-2024

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.

Binnen deze context introduceerde PIC zo’n 6 jaar geleden het kwaliteitsconcept Profit+, dat de totale index van de beer als basis neemt. Profit + beren hebben gemiddeld 125 indexpunten. Profit + wordt vaak door gesloten bedrijven en handelaren ingezet om de kwaliteit van biggen en vooral ook vleesvarkens te verbeteren. Ook zeugenhouders die kwaliteitsbiggen willen leveren  kiezen voor Profit +.

Om nog beter te voldoen aan de vraag naar hoogwaardige biggen en vleesvarkens, heeft PIC onlangs het kwaliteitsconcept "Profit Max" geïntroduceerd. Profit Max beren hebben gemiddeld 145 indexpunten, waarbij de betrouwbaarheid van de index zeer hoog is dankzij de standaard opname van nakomelingenonderzoek in de indexberekeningen van PIC. Hierdoor biedt Profit Max een solide indicatie van de praktijkverwachtingen.

Profit Max garandeert:

  • De hoogste index met het hoogste rendement
  • Uitstekende mest- en slachteigenschappen
  • De beste afstemming op de marktvraag in combinatie met de juiste genetische lijn.

Voor zowel de PIC408 als de PIC800 biedt PIC, Profit Max aan.

Wilt u weten welk rendement een investering in Profit + of Profit Max voor uw bedrijf kan betekenen neem dan contact met onze accountmanagers op. 

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer

Ontdek onze nieuwe berenfolder!

Trots presenteren wij onze nieuwe berenfolder, vol met informatie en oplossingen die perfect aansluiten op ieder bedrijf. Voor elk soort bedrijf is er een optimale keuze voor een PIC eindbeer. Vanwege onze brede portfolio hebben wij oplossingen voor elke markt, ieder concept & keten. Onze berenfolder is beschikbaar via onze accountmanagers. Zij willen u graag voorzien van gedetailleerde informatie en zijn beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden.   Neem contact met ons op om de berenfolder te ontvangen en ontdek hoe onze oplossingen uw bedrijf kunnen versterken.
Lees meer