Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Publicatiedatum: 19-03-2024

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender.

Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.

 

Ik zit in het laatste jaar van de opleiding Varkenshouderij aan de Aeres Hogeschool te Dronten. Mijn passie voor de varkenshouderij is al vroeg begonnen toen ik op 11 jarige leeftijd een bijbaantje bij een subfokbedrijf heb gehad. Op mijn 19e, na de Havo ben ik begonnen met mijn studie in Dronten en daarnaast had ik een bijbaan bij het zeugenbedrijf van de familie van de Wolfshaar in Vragender.

Het laatste jaar van mijn opleiding bestaat voor een deel uit een afstudeerstage. Mijn interesse was altijd al groot voor de genetica/fokkerij en deze kennis wilde ik graag nog verder ontwikkelen. Tijdens mijn werkzaamheden maakte ik al kennis met de genetica van Next Genetix en PIC-NL. Zo ben ik in contact gekomen met het bedrijf en heb ik mijn afstudeeropdracht bij Next Genetix en PIC-NL kunnen doen.

Op 4 september 2023 was mijn eerste stagedag en nu zit het er alweer bijna op. Mijn stagetijd is voorbijgevlogen. Ik heb er veel geleerd over de verschillende zeugen- en berenlijnen die er bij Next Genetix en PIC-NL ter beschikking zijn. Ik heb met verschillende collega’s meer dan 30 ondernemers bezocht en hun bedrijven leren kennen. Ook heb ik op een aantal bedrijven uitgebreide onderzoeken mogen doen met spekdiktes en gewichten met bijbehorende bedrijfsverslagen. Aanvullend ben ik behulpzaam geweest bij de ontwikkeling van een economisch rekenmodel.

Ik kan terugkijken op een erg leuke, leerzame tijd bij Next Genetix en PIC-NL, waarbij ik erg veel contacten heb opgedaan. Ook de workshops en meetings met Gesing Tierzucht, KI-stations, Porculum Wageningen, Subfokkers, Vereniging van Biologische Varkenshouders en PSV Eindhoven waren erg leerzaam en natuurlijk ook gezellig. Ik wil het team van Next Genetix en PIC-NL bedanken voor het vertrouwen en de uiterst productieve tijd!

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Ontdek onze nieuwe berenfolder!

Trots presenteren wij onze nieuwe berenfolder, vol met informatie en oplossingen die perfect aansluiten op ieder bedrijf. Voor elk soort bedrijf is er een optimale keuze voor een PIC eindbeer. Vanwege onze brede portfolio hebben wij oplossingen voor elke markt, ieder concept & keten. Onze berenfolder is beschikbaar via onze accountmanagers. Zij willen u graag voorzien van gedetailleerde informatie en zijn beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden.   Neem contact met ons op om de berenfolder te ontvangen en ontdek hoe onze oplossingen uw bedrijf kunnen versterken.
Lees meer