Camborough Next Generation: lagere zeugenuitval dan het landelijk gemiddelde!

Publicatiedatum: 10-07-2023

Bij het kiezen van de juiste zeug is de doelstelling de beste resultaten te behalen. Zeugenuitval is één van de harde parameters die voor topresultaten zorgt en ook laat zien hoe gezond een zeugenstapel is. In onderstaande grafiek worden de uitvalspercentages vergeleken tussen de Camborough Next Generation en het landelijk gemiddelde. Het laat zien waarom deze zeug dé juiste keuze is voor uw succes.

Wat direct opvalt, is dat de Camborough Next Generation consequent lagere uitvalspercentages heeft dan het landelijk gemiddelde. In de eerste cyclus was het uitvalspercentage slechts 1,9%, terwijl het landelijk gemiddelde op 2,4% lag. Dit patroon herhaalt zich in de volgende cycli, waarbij de Camborough Next Generation continu beter presteert dan het landelijke gemiddelde.
 
Ontdek de voordelen
Deze opmerkelijke resultaten brengen verschillende voordelen met zich mee voor uw bedrijf:

  1. Verhoogde kwaliteit en consistentie: door het kiezen voor Camborough Next Generation kunt u rekenen op minder uitval, waardoor de kwaliteit van uw zeugenstapel hoog blijft en de vervanging lager wordt.
  2. Kostenbesparing: minder zeugenuitval betekent dat er minder tijd, middelen en geld besteed hoeft te worden aan het vervangen van zeugen. Hierdoor verlagen de operationele kosten en vergroot het de winstgevendheid en het werkplezier!
  3. Verbeterde efficiëntie: Profiteer van de genetische voordelen van de Camborough Next Generation voor robuustheid en kwaliteitsbiggen.
     

Vertrouw op betrouwbare prestaties
De consistente lagere zeugenuitvalpercentages van de Camborough Next Generation bieden een solide basis om op te vertrouwen. Het is een bewezen keuze die uw bedrijf zal helpen te groeien en succesvol te zijn.

 
 

Overige berichten

PIC®800: nieuwe eindbeer voor marktconcept Varken op z'n Best

De PIC®800 is de beste beerkeuze voor varkenshouders die eigenschappen als robuustheid en efficiënte groei hoog in het vaandel hebben staan. De PIC®800  wordt naast toename van de groei gefokt op een betere overleving in de stal. Dit verhoogt het gebruiksgemak en rendement voor de varkenshouder.  
Lees meer

Topresultaten bij kruisen Danic- en Camborough-zeugen

“Onze Camborough-zeugen geven niet de meeste biggen, maar zeker wel de beste vleesvarkens”, vertellen zeugenhouders in Pig Business. “Door deze zeugen te combineren met Deense zeugen - die bekend staan om het groot aantal levend geboren biggen - hebben we het beste van beide gecombineerd.”
Lees meer

Prestaties in de praktijk als basis voor genetische vooruitgang

Fokkerij-organisatie PIC zet voor de fokwaardeschatting voor zowel beren- als zeugenlijnen in op gegevens van commerciële bedrijven. “Door data hieruit te combineren met data uit de kernfokkerij krijgen we een nauwkeurigere fokwaardeschatting en kunnen we betere selectiebeslissingen maken”, vertelt PIC-geneticus Saskia Bloemhof-Abma. “Zeker als het gaat om vitaliteit en robuustheid merken we de voordelen hiervan."  
Lees meer