Camborough Next Generation: lagere zeugenuitval dan het landelijk gemiddelde!

Publicatiedatum: 10-07-2023

Bij het kiezen van de juiste zeug is de doelstelling de beste resultaten te behalen. Zeugenuitval is één van de harde parameters die voor topresultaten zorgt en ook laat zien hoe gezond een zeugenstapel is. In onderstaande grafiek worden de uitvalspercentages vergeleken tussen de Camborough Next Generation en het landelijk gemiddelde. Het laat zien waarom deze zeug dé juiste keuze is voor uw succes.

Wat direct opvalt, is dat de Camborough Next Generation consequent lagere uitvalspercentages heeft dan het landelijk gemiddelde. In de eerste cyclus was het uitvalspercentage slechts 1,9%, terwijl het landelijk gemiddelde op 2,4% lag. Dit patroon herhaalt zich in de volgende cycli, waarbij de Camborough Next Generation continu beter presteert dan het landelijke gemiddelde.
 
Ontdek de voordelen
Deze opmerkelijke resultaten brengen verschillende voordelen met zich mee voor uw bedrijf:

  1. Verhoogde kwaliteit en consistentie: door het kiezen voor Camborough Next Generation kunt u rekenen op minder uitval, waardoor de kwaliteit van uw zeugenstapel hoog blijft en de vervanging lager wordt.
  2. Kostenbesparing: minder zeugenuitval betekent dat er minder tijd, middelen en geld besteed hoeft te worden aan het vervangen van zeugen. Hierdoor verlagen de operationele kosten en vergroot het de winstgevendheid en het werkplezier!
  3. Verbeterde efficiëntie: Profiteer van de genetische voordelen van de Camborough Next Generation voor robuustheid en kwaliteitsbiggen.
     

Vertrouw op betrouwbare prestaties
De consistente lagere zeugenuitvalpercentages van de Camborough Next Generation bieden een solide basis om op te vertrouwen. Het is een bewezen keuze die uw bedrijf zal helpen te groeien en succesvol te zijn.

 
 

Overige berichten

Optimale adaptatie opfokgelten; hanteer een langere cooldown periode!

Bij het introduceren van opfokgelten in een zeugenstapel is een goede adaptatie noodzakelijk om de gezondheid van de gelten gelijk te krijgen met de gezondheidsstatus van de zeugen.  Dit is van belang bij externe aankoop van opfokgelten, maar óók bij de introductie van opfokgelten vanuit eigen aanfok.
Lees meer

Duurzame berenkeuzes in de biologische varkenshouderij: PIC 800, PIC 408 & PIC410

Een weloverwogen keuze van beren is de hoeksteen van succes in de biologische varkenshouderij, met een directe impact op het welzijn van de dieren en de kwaliteit van het eindproduct. Deze beslissing heeft uiteraard ook aanzienlijke invloed op het dierenwelzijn, de efficiëntie, de kwaliteit van het vlees en de algehele duurzaamheid van het bedrijf. Drie populaire berenopties die vaak worden overwogen zijn de PIC 800, de PIC 408 en de PIC 410.
Lees meer

Varkenshouder Mark Steentjes tevreden over depop-repop

‘Ik had het veel eerder moeten doen’ In december 2021 is Mark Steentjes uit het Gelderse Etten opgestart met een nieuwe zeugenstapel. De varkenshouder kijkt twee jaar later terug op een geslaagde operatie. “Ik had het alleen veel eerder moeten doen.”
Lees meer