Duurzame berenkeuzes in de biologische varkenshouderij: PIC800, PIC408 & PIC410

Publicatiedatum: 21-12-2023

Een weloverwogen keuze van beren is de hoeksteen van succes in de biologische varkenshouderij, met een directe impact op het welzijn van de dieren en de kwaliteit van het eindproduct. Deze beslissing heeft uiteraard ook aanzienlijke invloed op het dierenwelzijn, de efficiëntie, de kwaliteit van het vlees en de algehele duurzaamheid van het bedrijf. Drie populaire berenopties die vaak worden overwogen zijn de PIC800, de PIC408 en de    PIC410.

PIC800: De meest robuuste Duroc

De PIC800 is een veelbelovende keuze voor biologische varkenshouders die streven naar uitzonderlijke prestaties. Met een buitengewoon hoge groei en excellente voerconversie, biedt de PIC800 aantrekkelijke voordelen voor een efficiënt bedrijfsbeheer. Een ander voordeel van de PIC 800 is de uitzonderlijke kwaliteit van intramusculair vet in het vlees. Dit zorgt voor een superieure smaak en textuur van het varkensvlees, wat tegemoetkomt aan de groeiende vraag van bewuste consumenten naar hoogwaardige en duurzaam geproduceerde vleesproducten.

PIC408: De Piëtrain zonder compromissen

Voor biologische varkenshouders die streven naar robuustheid en eenvoud in hun bedrijfsvoering, is de PIC408 een uitstekende optie. Dit ras staat bekend om zijn snelle en robuuste groei en uniformiteit van de biggen. Een ander voordeel van de PIC408 is de uitstekende karkaskwaliteit voor vers vleesproducten.

PIC410: Efficiënte groeikracht

Deze eindbeer is de beste keuze voor biologische varkenshouders die gaan voor uitzonderlijke opbrengsten en een voorspelbare robuustheid. 

De PIC410 eindbeer legt een sterke nadruk op de totale winstgevendheid. Een eindbeer voor een markt waarin de verhouding spier en spek belangrijk is. 

Overige berichten

Goed nieuws: meer gelten halen de derde cyclus!

PIC heeft een nieuw kenmerk opgenomen in de fokkerij: reproductiesucces. Dat leidt tot een maximaal aantal gelten dat de derde cyclus zonder vruchtbaarheidsproblemen behaalt. Zeugenhouders merken dat daardoor de vroege afvoer van zeugen daalt, minder opfokgelten nodig zijn en uiteindelijk resultaten verder verbeteren.
Lees meer

Ga voor het maximale rendement: kies voor Profit Max!

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse naar hoogwaardige vleesvarkens, waarbij gezondheid ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel is. Afhankelijk van de marktvraag speelt genetica ook een cruciale rol, met goede mest- en slachteigenschappen en uniformiteit als essentiële factoren.
Lees meer

Stage bij Next Genetix - PIC-NL

Mijn naam is Simon Klein Gebbinck. Ik ben 23 jaar en woon in de Achterhoek in het kleine dorp Vragender. Momenteel zit ik in de afronding van mijn stage bij het team van Next Genetix en PIC-NL.  
Lees meer