Nieuws

Met een gedegen plan is depop-repop goed uitvoerbaar

Depop-repop levert een zeugenbedrijf jaarlijks gemiddeld ruim 2 biggen per zeug extra op. Dat blijkt uit onderzoek van Martijn van den Berkmortel. Ook deed hij onderzoek naar de uitvoering en het financiële plaatje rondom depop-repop. Op basis van zijn bevindingen ontwikkelde hij een draaiboek met een financiële haalbaarheidsanalyse en tips & tricks voor het behoud van de SPF-status na depop-repop.
Lees meer

Dutch Pork Expo 12 en 13 oktober 2021

Door corona is de beurs al een aantal keren verplaatst. Vooralsnog staat de tweede editie van de Dutch Pork Expo gepland op 12 en 13 oktober 2021 in de Brabanthallen in Den Bosch. Next Genetix is een van de exposanten.
Lees meer

Organiseer een studieavond of excursie met Next Genetix en PIC

Een interessante studiebijeenkomst of -excursie organiseren? PIC-NL en Next Genetix bieden groepen varkenshouders, studieclubs en andere groepen geïnteresseerden verschillende mogelijkheden voor invulling van zo'n bijeenkomst. Bijvoorbeeld een excursie naar Duitsland met een bezoek aan Evers Viehhandelsgesellschaft MBH te Ahlden (zie hiernaast).
Lees meer

Depop-repop geeft flinke impuls gezondheid bedrijf

In de afgelopen tijd hebben verschillende van onze klanten voor depop-repop gekozen om de gezondheid op het varkensbedrijf flink te verbeteren. Steeds meer varkenshouders willen hiermee in korte tijd de allerhoogste gezondheidsstatus realiseren.
Lees meer

Focus op bigoverleving bij vier lijnen van Next Genetix

Bigoverleving is een belangrijk onderdeel in hét fokdoel van de DANIC-zeug die fokkerijorganisatie Next Genetix in de markt zet. Minder uitval, betere en zwaardere biggen en het verlagen van het percentage lichtere biggen zijn belangrijke pijlers.
Lees meer

Speciale online fokkerijbijeenkomst voor studieclubs

Next Genetix en PIC bieden studieclubs aan om een interessant webinar over de fokkerijontwikkelingen te organiseren. Een online studieclubbijeenkomst dus.
Lees meer

Ben jij onze nieuwe collega-fokkerijadviseur?

Next Genetix is op zoek naar een technisch-commercieel fokkerijadviseur. Door de sterk groeiende vraag naar onze fokkerijproducten in Nederland is het nodig ons team te versterken.
Lees meer

Vrouwvriendelijke arbeidsomstandigheden

Met het sterk toenemende aantal vrouwen in de varkenshouderij, wordt het creëren van vrouwvriendelijke arbeidsomstandigheden steeds belangrijker. Eigenlijk zou het een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Maar omdat dit nog niet overal zo is, toch even een paar praktische tips. Doe er uw voordeel mee.  
Lees meer

Even voorstellen: Onze nieuwe collega Dominique Geheniau

Per 1 juli 2020 is ons team versterkt met een nieuwe collega. Zij stelt zich graag zelf aan u voor.
Lees meer